Marko Radulović (©Slobodan Sandić/VSS)
Marko Radulović (©Slobodan Sandić/VSS)

Konačno prava Srbija! Crna Gora pala u Podgorici, Mitrović “spustio roletnu”, Radulović rešetao sa distance

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 18:38

Delfini ostvarili drugu pobedu u Svetskom kupu

Tražila se Srbija protiv Australije, nemoćna bila u prvom poluvremenu sa Grcima i kasno upalila, ali je u balkanskom derbiju bila prava. I primakla se odlasku na finalni turnir Svetskog kupa u Los Anđelesu. Srbija je okrenula Crnu Goru u Podgorici, ostvarila drugu pobedu i pozicionirala se odmah iza Španije – bez izgubljenog boda u tri kola – sa kojom će sutra deliti megdan – 11:9.

Dušan Mandić i Strahinja Rašović bili su svetle tačke u porazu od Grčke, ispucali su ceo arsenal, nisu mnogo toga sačuvali za Crnu Gore, ali je svež bio Marko Radulović. Hladio se protiv Helena i bio prilično raspoložen za duel sa Ajkulama. Ispalio je tri strele, probio blokove i razoružao rivala. Dokazao je da Petar Tešanović nije “storuk”. Da i jedan od najboljih svetskih golmana ima mane, da ne treba pucati pod prečku, već gađati uglove kada uđe u seriju.

Izabrane vesti

Kako god da se završi kvalifikacioni turnir Svetskog kupa u Podgorici, jedno je sigurno: Uroš Stevanović će i te kako morati sa reprezentativcima da poradi na branjenju protivničkih centara i situacijama kada bekovi prave višak kod stative. Crnogorci su uvlačenjem na liniju dva metra i gomilanjem igrača pred golom opteretili srpske igrače.

Do iznemoglosti je tim Vladimira Gojkovića forsirao spuštanje lopte na centarsku liniju, skupljali su lične greške Vuk Milojević, Radomir Drašović i Filip Janković faulove pred golom – sva trojica brzo ispunila dva – a domaćin je najčešće igrača više koristio. Retko su srpski vaterpolisti uspevali da odbrane napade rivala kada idu preko centara, jer je posle iznuđenog isključenja išao povratni pas za levorukog Aleksu Ukropinu, Uroša Čučkovića ili Stefana Vidovića.

Mučila se Srbija u prvom poluvrmenu da izgradi pozicije za šut, briljirao je i crnogorski golman Petar Tešanović – neposredno pred turnir produžio sa Brešom – kome su navijači skandirali posle četiri intervencije zaredom. Ali, kada su srpski šuteri promenili taktiku i odlučili da šalju “žabice” ka golu umesto kao što su do tada gađali pod prečku, Tešanović je sve manje bivao uspešan.

Nikola Lukić (©Slobodan Sandić/VSS)Nikola Lukić (©Slobodan Sandić/VSS)

Probio ga je Marko Radulović sa centralne pozicije, Vuk Milojević je pogotkom kod stative doneo Srbiji prvu prednost (5:4), a sve je počelo od Branislava Mitrovića. Razbranio se posle skinutog zicera Vladanu Spaiću, čuvao je leđa bekovskoj liniji i šuteri su počeli da crpe snagu iz njegovih odbrana. Uneo je sigurnost i osujetio pokušaje crnogorskih najboljih strelaca.

Branislav Mitrović je odbranama pokrenuo Srbiju, i kao i na prethodne dve utakmice na turniru olimpijski šampion je odigrao u trećem periodu. Strahinja Rašović probio je led, nadovezao se centar Nemanja Ubović, a razliku kreirali Nikola Lukić i Marko Radulović. Hvatali su nespremnog Petra Tešanovića i kompletnu crnogorsku odbranu, gađali uglove i primakli Srbiju odlasku u Los Anđeles.

RASPORED SVETSKOG KUPA, GRUPA PODGORICA:  

Sreda

Australija - Srbija 6:10

Grčka - Španija 8:11

Crna Gora - Gruzija 13:12

Četvrtak

Crna Gora - Španija 6:10

Gruzija - Australija 13:12

Petak

Španija - Gruzija 20:10

Srbija - Grčka 14:16

Subota

Crna Gora - Srbija 9:11

Grčka - Australija 20:5

Nedelja

17.30: Crna Gora - Australija

19.30: Španija - Srbija

Ponedeljak

17.30: Grčka - Gruzija

19.30: Australija - Španija

Utorak

17.30: Gruzija - Srbija

19.30: Crna Gora - Grčka

RASPORED SVETSKOG KUPA, GRUPA ZAGREB:

Sreda

Italija - Japan 13:7

Hrvatska - SAD 16:14

Francuska - Mađarska 6:10

Četvrtak

Hrvatska - Francuska 12:7

SAD - Japan 13:11

Petak

Mađarska - Italija 8:9

Francuska - SAD 9:12

Subota

Italija - Hrvatska 14:13

Japan - Mađarska 7:17

Nedelja

18.30: Hrvatska - Japan

20.30: Francuska - Italija

Ponedeljak

18.30: SAD - Mađarska

20.30: Japan - Francuska

Utorak

18.30: Mađarska - Hrvatska

20.30: Italija - SAD



tagovi

Svetski kupvaterpolo reprezentacija Crne Gorevaterpolo reprezentacija SrbijeMarko RadulovićNikola LukićBranislav MitrovićVuk MilojevićFilip JankovićUroš StevanovićVladimir GojkovićAleksa UkropinaPetar Tešanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara