Kalija Lanijer (©FIVB)
Kalija Lanijer (©FIVB)

Koneljano doveo ćerku nekadašnjeg prvog pika na NBA draftu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 11:44

Kalija Lanijer sportske gene nasledila od Boba, koji je nekada bio velika zvezda u Americi

Nova igračica Koneljana je Kalija Lanijer. Igra na poziciji primača servisa, rođena je 1998. godine i u Santarelijevu četu stiže iz Bergama.

Ovo prezime bilo je ranije mnogo poznatije u košarkaškim krugovima, jer je njen otac Bob bio legenda u Americi - nekadašnji prvi pik na draftu (1970. godine) i stanovnik Kuće slavnih. Igrao je 14 sezona u NBA ligi sa prosekom od 20,1 poena i 10,1 skoka po utakmici.

Izabrane vesti

Očigledno da je imala od koga da nasledi sportske gene. Nažalost, tata neće gledati kako se razvija ćerkina karijera, jer je preminuo 2022. godine.

Kalija Lanijer iza sebe ima odličnu sezonu u Bergamu, a u poslednje vreme dobre partije pruža i u dresu reprezentacije.

"Odabrala sam Koneljano jer sam želela da budem deo jednog od najboljih italijanskih timova. Moj cilj je da nastavim da se usavršavam, a ovde to sigurno mogu", rekla je reprezentativka Amerike.

Zajedno sa njom u ekipi će biti sunarodnice Ketrin Plamer, Kelsi Robinson Kuk...

"Biće zaista uzbudljivo igrati sa odbojkašicama SAD-a koje su u Koneljanu. Uvek sam se ugledala na Kelsi, Ket i Medison, uzbuđena sam što ću nastaviti da ih upoznajem na terenu, ali još više van njega".

Navijače Koneljana je već imala priliku da upozna dok je igrala za Bergamo.

"Svaki put kada sam ovde igrala, bilo je posebno osetiti energiju i atmosferu na tribinama. Jedva čekam da doživim novo iskustvo u toj hali, drago mi je što ću ovu fantastičnu publiku imati na svojoj strani sledeće sezone", zaključila je Kalija Lanijer.

Podsetimo, u kvalitete američke odbojkašice mogle su da se uvere i reprezentativke Srbije jer je igrala protiv njih na prvom turniru Lige nacija. U pobedi SAD-a učestvovala je sa 16 poena.


tagovi

danijele santareliImoko KoneljanoŽenska odbojkaška reprezentacija SADOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara