Miloš Kos (©RSS)
Miloš Kos (©RSS)

Kos se nameće Đeroni: Srbin opet razgalio zagrebačku Arenu, Bitoljčani se raspali u nastavku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.23. | 21:24

EHF Liga šampiona: Zagreb pregazio Eurofarm Pelister sa 27:18, iako je u 44. minutu bilo 16:16. Pet golova levog beka iz Kozarske Dubice. S druge strane, Uroš Borzaš je dao tri, a Bogdan Radivojević dva pogotka. Sander Sagosen razbio bivši klub, prvi poraz Kila u evroeliti - 30:34

Na debiju novog trenera Zagreba, Nenada Šoštarića, hrvatski šampion je pregazio autsajdera Grupe A Lige šampiona, Eurofarm Pelister – 27:18 (10:10). Rezultat je previsok, Bitoljčani su do 44. minuta imali 16:16, ali se onda raspala igra makedonskog šampiona. Sjajnu partiju pružio je Miloš Kos koji je sa pet golova bio najefikasniji u pobedničkom timu. Razigrao se momak iz Kozarske Dubice u finišu i overio trijumf svog tima u zagrebačkoj Areni.

To je bio peti bod za Zagreb, koji je na svom terenu razbio norveški Kolstad i prošle nedelje igrao nerešeno protiv danskog Olborga kada je Kos u poslednjim trenucima matirao Niklasa Landina Jakobsena. Hrvatski šampion je živnuo posle smene Slavka Goluže i sada je kandidat za Top 12.

Izabrane vesti

Kos se opet našao na spisku selektora Orlova Tonija Đerone i nameće se za Evropsko prvenstvo naredne godine u Minhenu. S druge strane, Uroš Borzaš je bio najbolji od bekova Pelistera. Pogotovo je momak iz Ade bio raspoložen na startu meča, kasnije je bio zaustavljen, nije ga hteo gol (šut 3/7). Drugi reprezentativac Srbije u zeleno-belom dresu Bogdan Radivojević dva puta se upisao u strelce.

Junak meča bio je ruski veteran Timur Dibirov koji je golovima sredinom drugog poluvremena pokrenuo Zagreb. Gosti su imali čak dvojicu igrača koji si dobili crvene kartone. U svlačionicu ranije su morali Petrović i Kosteski. Osim Kosa, pet golova za Zagrepčane delo je Slovenca Aleksa Kavčića. Na golu je odličan bio Matej Mandić sa 11 odbrana. Borzaš sa tri pogotka je bio najefikasniji kod Bitoljčana koji su i dalje bez bodova, kao i Celje u Grupi B.

Sander Sagosen je odigrao simultanku protiv bivšeg kluba Kila, vodio Kolsltad do pobede protiv Zebri – 34:30. To je timu sa Baltika prvi poraz u evroeliti, ali je još gore za nemačkog šampiona što je u Bundesligi upisao već četiri neuspeha i teško će pored Fukse Berlina i Magdeburga da sačuva tron. Opasno se ljulja kluba českom stručnjaku Filipu Jihi. Odlasci dva najbolja igrača prethodnih sezone, Sagosena i golmana Landina Jakobsena oslabili su znatno četvorostrukog šampiona Evrope.

Sagosen je postigao osam golova, dok je najefikasniji bio jedini stranac u timu iz Trondhhajma, Islanđanin Gudjonson koji je postigao čak 10 golova. Odlični su bili i bekovi domaćeg tima, Geran Johanesen sa pet i Magnus Abelvik Red sa četiri pogotka. Kod Kila najbolje je bilo desno krilo, Šveđanin Niklas Ekberg sa 10 pogodaka.

Vesprem nije imao problema na svom terenu protiv Visle iz Plocka – 28:21. Srpski pivotmen Dragan Pešmalbek je postigao tri gola za tim Momira Ilića. Najefikasniji sa šest bio je Slovenac Gašper Marguč. Pžemislav Krajevski sa šest pogodaka je bio najbolji kod poljskog vicešampiona. Golmani Jastrzebski i Alilović su imali ukupno samo pet odbrana, a duplo više intervencija sakupio je Španac Ingasio Bioska kod mađarskog tima.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO

GRUPA A

Sreda

PSŽ - Olborg 33:30 (15:14)

Četvrtak

Kolstad - Kil 34:30 (19:16)

Zagreb - Eurofarm Pelister 27:18 (10:10)

Kjelce - Pik Seged 27:27 (14:15)

GRUPA B

Sreda

Celje - Barselona 31:37 (17:22)

GOG Gudme - Monpelje 32:27 (16:18)

Četvrtak

Vesprem - Visla Plock 28:21 (14:9)

Madeburg - Porto 37:33 (18:17)



tagovi

EHF Liga šampionaRK ZagrebMiloš KosRK KolstadSander SagosenRK KilRK PelisterUroš Borzaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara