"Majlinda Keljmendi"
"Majlinda Keljmendi"

Kosovska šampionka odbila doping test pred početak Igara!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 08:55

Kazna možda samo u Francuskoj

Majlinda KeljmendiOsvajačica prve olimpijske medalje u istoriji takozvane Republike Kosovo Majlinda Keljmendi odbila je da uoči Igara u Rio de Žaneiru bude podvrgnuta doping kontroli, piše ugledni Gardijan. Naravno, Keljmendijevoj prete sankcije, ali je malo reći da olimpijska džugo šampionka u kategoriji do 52 kilograma nema čega da se plaši.

Jer iako Međunarodni olimpijski komitet insistira na "čistoti" olimpijskog pokreta - zbog čega je uostalom skoro celom ruskom timu zabranjeno učešće u Riju, iako nije dokazano da su svi oni zaista i bili dopingovani - Keljmendijevoj  medalja sigurno neće biti oduzeta.

Izabrane vesti

Prema Međunarodnoj džudo federaciji 25-godišnja takmičarska je odbila da ide na dopig test tokom priprema za Rio u Francuskoj, 16. juna. Međutim, ako bi neka kazna bila i izrečena, ona bi se odnosila samo na francusko područje, pošto su odbijeni inspektori tamošenje antidoping agencije?!

Agron Kuka, vođa kosovskog džudo tima na Igrama u Riju, potvrdio je Gardijanu da je Keljmendijeva odbila da se podvrgne testu, uz naravno isticanje kako ona nije koristila nedozvoljena doping sredstva.
"Tim je bio u trening kampu i neka osoba je prišla i zatražila doping kontrolu. Ali nije imala autorizaciju Svetske antidoping agencije. Niti bilo koga drugog. I tu je kraj priče. Posle su se Francuzi negde žalili u pokušaju da naprave slučaj od toga... Gluposti", rekao je Kuka.

Upitan da li Keljmendijevoj preti neka kazna u Francuskoj, Agron Kuka je odgovorio: "Francuzi mogu da rade šta hoće. Ali to nije pravedno, nije fer".

Još nepravednije bi bilo da neko uzme medalju uz pomoć zabranjenih supstanci. Pre četiri godine u Londonu Majlinda Keljmendi je izgubila u drugom kolu Olimpijskih igara. Godinu kasnije osvojila je svetsko zlato baš u Riju. Od tada je nezaustavljiva.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016Majlinda Keljmendidžudo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara