Aluron Varta (CEV)
Aluron Varta (CEV)

Kovačević i drugari izazivaju dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 13:37

Aluron Varta u plej-ofu Lige šampiona od 18 časova dočekuje Zaksu

Odbojkaši Aluron Varte koje predvodi srpski reprezentativac Uroš Kovačević igraće u četvrtfinalu Lige šampiona samo ako budu preskočili dvostrukog uzastopnog evropskog šampiona - ekipu Zakse. Putevi dva poljska tima ukrstili su se u plej-ofu elitnog takmičenja, a prvi obračun je na programu danas od 18 časova.

Revanš susret se igra za nedelju dana i domaćin te utakmice biće Zaksa. Već je poznato da će pobednik ovog dvomeča u četvrtfinalu igrati sa italijanskim Trentinom (Marko Podraščanin i Srećko Lisinac).

Izabrane vesti

Varta je u grupnoj fazi ostvarila polovičan skor od po tri pobede i poraza. Na kraju je uspela da protrči kroz cilj i plasira se u nokaut fazu kao najbolja trećeplasirana ekipa. Zaksa je prošla u razigravanje sa drugog mesta, a ostvarila je skor od četiri trijumfa i dva neuspeha. Oba puta je pala pred Trentinom, sa kojim je igrala poslednja dva finala Lige šampiona.

Poljski klubovi su ove sezone dva puta već odmerili snage, rezultat je izjednačen. Prvi meč u prvenstvu početkom oktobra dobila je Varta - 3:1, a krajem decembra je istim rezultatom slavila Zaksa.

U domaćem prvenstvu Varta je trenutno u nešto boljoj poziciji. Nalazi se na trećem mestu na tabeli sa skorom 18-5, dok je Zaksa četvrtoplasirana sa učinkom od 16 pobeda i sedam neuspeha.

Kad su preostali plej-of mečevi u pitanju - sutra igraju Tur i Fridrihshafen, a duel Zirat Bank - Berlin je odložen zbog zemljotresa u Turskoj.

PLEJ-OF CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Utorak

18.00: Aluron Varta - Zaksa

Sreda

20.00: Tur - Fridrihshafen

Zirat Bank - Berlin - odloženo


tagovi

OK Aluron VartaUroš KovačevićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara