Odbojkaši Aluron Varte (CEV)
Odbojkaši Aluron Varte (CEV)

Kovačević se prvi put nije radovao, Mašulović i Todorović poraženi posle maratona

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 21:07

Poljska Aluron Varta stala pred Berlinom, slovenački ACH Volej poklekao posle pet setova protiv Ankare

Bio je 30. novembar srećan dan za jedinog našeg predstavnika u elitnom klupskom takmičenju Vojvodinu, ali zato nije za srpski trio. Poražen je Uroš Kovačević sa Vartom, baš kao i Vuk Todorović i Nemanja Mašulović, koji nose dres ACH Voleja.

U grupi A CEV Lige šampiona prvi meč je odigran u utorak i na njemu je pobedu odneo Jastrežebski posle preokreta protiv Fridrihshafena. Drugi duel je bio na programu večeras u Novom Sadu gde je Vojvodina stigla do prvih bodova ove sezone na evrosceni.

Izabrane vesti

Kad je grupa B u pitanju poljska Aluron Varta je doživela prvi poraz na okršaju sa Berlinom. Srpski reprezentativac je prikazao još jednu sjajnu partiju, ali u odnosu na prethodna dva kola kada je doneo pobede svom timu, ovog puta nije uspeo. Zabeležio je 26 poena, uz dobre procente u napadu - 53 odsto (47-25).

ACH Volej i Ankara su odigrali maratonski duel, a posle pet setova radovao se turski tim - 3:2 (25:17, 20:25, 23:25, 25:23, 15:12). U poraženom sastavu Nemanja Mašulović je zabeležio šest poena (11-5 napad), a dizač Vuk Todorović jedan.

U grupi E posle tri odigrana kola Peruđa drži prvu poziciju sa savršenim učinkom 3-0. Preostala tri tima - Ankara, ACH Volej i Duren su ostvarila po jednu pobedu i dva poraza.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Grupa A

Fridrihshafen - Jastrežebski 1:3

Vojvodina - Monpelje 3:1

Grupa B

Aluron Varta - Berlin 1:3

Hebar - Halkbank 2:3

Grupa C

Benfika - Tur 1:3

Knak Roselar - Lube U TOKU

Grupa D

Trentino - Zaksa 3:1

Karlovarsko - Menen 3:0

Grupa E

Duren - Peruđa 0:3

ACH Volej Ljubljana - Ankara 2:3




tagovi

OK Aluron VartaUroš KovačevićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara