©CEV
©CEV

Kovačevićev povratak nedovoljan da zaustavi Zaksu, Varta bez seta protiv branioca evropske krune

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 20:58

U duelu poljskih klubova ubedljiv osvajač poslednje dve Lige šampiona

Pet učesnika četvrtfinala Lige šampiona poznato je od okončanja grupne faze, a korak bliže odabranom društvu od večeras je i Zaksa koja je u prvom susretu plej-ofa savladala Vartu bez izgubljenog seta (25:23, 25:19, 25:23).

U duelu posljkih predstavnika osvajač poslednje dve evropske krune uspeo je na strani da stekne prednost pred revanš zakazan za 14. februar.

Izabrane vesti

Branilac titule uspeo je da uspostavi željeni ritam u ranoj fazi prvog seta i stekne prednost koja je varirala od tri do šest poena sve do završnice u kojoj je domaćin prišao na poen zaostatka (22:21), ipak dah rivala za vratom nije poremetio igrače Zakse koji su uspeli da dobru igru pretoče u prvi osvojeni set.

Druga deonica donela je znatno manje neizvesnosti s obzirom na to da su se gosti rano odvojili i potom bez poteškoća očuvali prednost.

Dva seta zaostatka nisu obeshrabrila igrače Varte, izgledalo je kao da domaćin ima snage da se vrati u duel i osvojenim setom makar produži neizvesnost, međutim od rezultata 18:15 za rivala Zaksa je ponovo preuzela inicijativu, režirala preokret i napravila prvi od dva koraka na putu do četvrtfinala protiv Trentina.

Domaćinu u susretu sa dobro poznatim rivalom nije pomoglo ni što se srpski odbojkaš Uroš Kovačević vratio posle pauze usled povrede zadobijene 25. januara na gostovanju u Berlinu i imao doprinos u vidu 10 poena. Najefikasniji akter meča bio je Lukaš Kačmarek odbojkaš Zakse sa 22 poena, dok je u poraženom timu najefikasniji bio David Konarski sa 13 poena.

Ukoliko "brejk" potvrdi pred svojom publikom branilac evropskog trona snage će odmeriti u četvrtfinalu sa Trentinom, rivalom koji im je naneo jedina dva poraza u grupnoj fazi i žrtvom iz prošlogodišnjeg finala.

Kad su preostali plej-of mečevi u pitanju - sutra igraju Tur i Fridrihshafen, a duel Zirat Bank - Berlin je odložen zbog zemljotresa u Turskoj.

PLEJ-OF CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

Utorak

Aluron Varta - Zaksa 0:3 (23:25, 19:25, 23:25)

Sreda

20.00: Tur - Fridrihshafen

Zirat Bank - Berlin - odloženo


tagovi

OK Aluron VartaOK ZaksaCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara