Radost Radničkog (©Starsport)
Radost Radničkog (©Starsport)

Kragujevčani sačuvali šansu za odlazak na F8 Lige šampiona: Radnički torpedovao Dinamo

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 17:06

Srpski i regionalni šampion pokorio Gruziju

Mogu u Radničkom biti zadovoljni kako su se do sada predstavili u Ligi šampiona. Imali su Kragujevčani i bolnih poraza i veliku pobedu, a takođe su dobili obe utakmice u kojima su bili veliki favoriti. Trijumfom u Gruziji sačuvao je Radnički šanse da se nađe na Fajnal-ejtu Lige šampiona u Beogradu, ali one, ipak, trećom pobedom u društvu najboljih nisu uvećane - 17:13 (6:3, 5:5, 4:2, 2:3).

Dinamo Tbilisi je topovsko meso u Ligi šampiona. Ni posle desete utakmice u elitnom takmičenju Starog kontinenta nije upisao prvi bod, pa Radničkom ova pobeda neće preterano igrati, jer je malo verovatno da će Ferencvaroš, Olimpijakos ili Barseloneta zakazati protiv Gruzina. Ali, matematika kaže da i dalje nije sve gotovo za Kragujevčane, i dok je tako tim Uroša Stevanovića neće odustati od Lige šampiona.

Izabrane vesti

Drugi put ove sezone Radnički je uzeo meru Dinamu, posle Kragujevca nadigrao ga je i u Tbilisiju. I to poprilično lako, baš kao što je bio slučaj i u Srbiji. Nema Dinamo kvalitet da stvori ozbiljnije probleme ama baš nikome u “grupi smrti”, može samo da časnog poraza. A, i njih nije bilo previše. Završili li Dinamo učešće u Ligi šampiona s nulom, moglo bi to da stvori probleme gruzijskom sastavu, jer se uveliko šuška da bi u skorijoj budućnosti moglo da dođe do zaokreta, drugačije raspodele specijalnih pozivnica, pa čak i njihovo smanjenje. Jasno je da u novoj računici LEN-a baš i neće biti mesta za ekipe koje najmoćnijima posluže kao vreća za udaranje.

Slavljem u derbiju sa Partizanom prekinuo je Radnički niz nešto lošijih rezultata – pretrpeo vezane poraze od Novog Beograda i Barselonete – a trijumfom u Gruziji definitivno je potvrdio da forma opet ide uzlaznom putanjom. Ako pitate sve u Kragujevcu – u pravom trenutku. Iduće nedelje vlasnika svih domaćih i regionalnog trofeja očekuje treći turnir regionalne lige, čiji će Radnički biti organizator. U Kragujevcu će se odlučivati hoće li Fajnal-for Jadranske lige završiti u Dubrovniku, Beogradu ili u Kragujevcu, pošto skoro podjednake šanse za prvo mesto u ligaškom delu imaju Jug, Radnički i Novi Beograd.

Filip Janković (©Starsport)Filip Janković (©Starsport)

Zauzeo je Radnički dobar kurs u Tbilisiju od starta, ščepao je prednost i nije je ispuštao. Bez ikakvih trzavica stigao je kragujevački klub do treće ovosezonske pobede u Ligi šampiona i dvocifrenog broja bodova, pošto je sa nova tri stigao do njih deset. Četi Uroša Stevanovića su samo Dušan Vasić, srpski vaterpolista sa gruzijskim pasošem, i Valiko Dadvani uspeli da zadaju glavobolju u pojedinim delovima utakmice. Ali, nije imao čemu da se nada Dinamo, jer je vaterpoliste Radničkog fantastično služio šut.

Posebno inspirisan na gostovanju u Gruziji bio je Nebojša Toholj, koji je postigao tri gola bez promašaja iz igre. Po tri gola postigli su i kapiten Filip Janković i Stefan Branković, a jedan manje spakovali su Nemanja Stanojević i Nikola Lukić, strelac preko 200 golova za Kragujevčane. U redovima Dinama najefikasniji bili su Dušan Vasić i Valiko Dadvani sa po četiri gola.

LIGA ŠAMPIONA - 10. KOLO

GRUPA A

Sreda

Dinamo Tbilisi - Radnički Kragujevac 13:17

19.00: (2.45) Ferencvaroš (6.50) Barseloneta (1.90)

19.00: (4.00) Jadran Split (8.00) Olimpijakos (1.40)

20.30: (1.85) Breša (6.50) Novi Beograd (2.55)

***kvote su podložne promenama


GRUPA B

Utorak

Hanover - Marselj 7:14

Jug Dubrovnik - Crvena zvezda 17:11

Steaua Bukurešt - Špandau 5:16

Pro Reko - OSC Budimpešta 17:14



tagovi

VK RadničkiVK Dinamo TbilisiLiga šampiona u vaterpoluUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara