(©CEV)
(©CEV)

Kraj jedne ere: Gabi odigrala poslednji meč za Vakif, za pet godina deset trofeja

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 17:48

Naredna stanica je italijanski Koneljano

U Vakifbanku su se nadali da ovaj dan nikad neće doći... Zapravo, želeli su da se dogodi što kasnije. Gabi Gimaraeš odigrala je poslednji meč za turski klub, čime je jedna era završena.

Brazilka je osvojila bukvalno sve - deset trofeja za pet godina. Iz Minasa je stigla 2019. godine, a u narednih pet sezona je izrasla u legendu kluba. Bila je vođa, kapiten, glavni igrač... Ove sezone nije imala oko sebe jak tim, ali svakako da njena reputacija zbog slabijih rezultata nije pala.

Izabrane vesti

Ostaće zapisano da je uzela sa Vakifom dve Lige šampiona, jednom je bila svetski klupski šampion, dva puta prvak Turske, tri puta pobednik Kupa Turske i dva puta Superkupa. Bila je i MVP Lige šampiona 2022. godine.

Njena naredna stanica je italijanski Koneljano. Još početkom sezone je izašla ta informacija u stranim medijima, saradnja je odavno dogovorena i svi su znali da će Gabi otići. Danas su toga postale sasvim svesne i saigračice i trener Đovani Gvideti. Pozdravi na terenu jasno su pokazali koliko je Brazilka svima značila.

Vakifbank završava veoma lošu sezonu kao trećeplasirani klub u Turskoj. Danas je i drugi put pobedio Turkiš Erlajnz i tako stavio tačku na ovu takmičarsku godinu. Italijan, baš kao i naša odbojkašica Bianka Buša, ima vremena i za predah, a onda u potpunosti može da se posveti pripremama reprezentacije Srbije. Leto će biti prilično izazovno...



tagovi

Gabi GimaraešvakifbankImoko Koneljano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara