Petrović i Janković (©MN Press)
Petrović i Janković (©MN Press)

Kraj nezapamćene suše u Humskoj: JSD Partizan dočekao titulu posle pola decenije

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 16:51

Odbojkaši prekinuli post, pre njih vaterpolisti postali prvaci Srbije sada već davne 2018. godine

Kakvo veče za navijače Partizana, dugo će ga pamtiti. Napravio je tim Željka Obradovića brejk u Madridu i poveo u plej-of seriji Evrolige, načinio je prvi korak ka odlasku na Fajnal-for, a za to vreme odbojkaši su prekinuli nezapamćenu sušu u Humskoj.

Prolazio je JSD Partizan kroz najteži periodu u postujugoslovenskom periodu, pola decenije titula nije uneta u trofejnu salu. Bezmalo punih pet godina čekao je da u nekom od pet muških kolektivnih sportova postane prvak Srbije.

Izabrane vesti

Bojan Janić je odradio neverovatan posao sa odbojkaškom sekcijom, osvojio je istorijsku triplu krunu sa Partizanom i stavio tačku na mračno razdoblje. Razvedrilo se nebo iznad Humske ulice.

Sad kreće lavina, Željko će na Fajnal for, fudbal se diže pre ili kasnije. Za mene je sve ovo baš lično, jer sam veliki navijač Partizana. Ovo ne može da se meri ni sa čim, posebno jer je SD bilo u krizi“, euforičan je bio Bojan Janić posle prekida dominacije Vojvodine.

I ima opravdanog razloga za optimizam, jer je štošta odradio na entuzijazam, a stvari su počele da se mrdaju sa mrtve tačke i u drugim sekcijama…

Partizan Mozzart Bet sa Željkom Obradovićem, verovatno, igra najlepšu košarku u Evroligi od januara i zauzeo je dobar kurs da završi u Kaunasu. Pride je na kraju osnovnog dela ABA lige osvojio prvo mesto, što znači da će do potencijalnog finala imati prednost domaćeg terena. A, za titulu će se u srpskom prvenstvu boriti rukometaši.

Za sada je u Humsku stigao jedan naslov prvaka. Probijena je višegodišnja barijera. Pre titule odbojkaša – mrtvo more.

Pet godina Partizan nije bio najbolji tim u Srbiji, računajući pet muških kolektivnih sportova. Crvena zvezda zagospodarila je u fudbalu (nedavno osvojila šestu vezanu titulu, ukupno 34. u klupskoj istoriji) i košarci. Vojvodina u rukometu i odbojci, sve do uspona Janićeve mašinerije. Jedino u vaterpolu nema monopola, a upravo su crno-beli u bazenu, sada već davne 2018. godine, digli pehar namenjen prvaku države.

Od tada je prošlo pola decenije.

Nepunih pet godina spojio je JSD Partizan bez titule. U tom intervalu važilo je: ili kup ili ništa. Parni valjak je u fudbalu podigao dva trofeja kupa (na titulu čeka od 2017. godine), u košarci tri Kupa Radivoja Koraća i Superkup ABA lige (najbolji u Srbiji bio sa Duškom Vujoševićem davne 2014. godine), dok su odbojkaši od Janićevog dolaska, pre sinoćne titule, osvojili dva Kupa Srbije i Superkup.

Daleko od toga da je petogodišnji bilans onakav kakav bi Partizanovi navijači želeli da bude, ali sada je za nijansu ima nešto više bele boje. Nije sve crno. Sve skupa: dve titule (vaterpolisti i odbojkaši), sedam kupova i dva Superkupa.



tagovi

SD PartizanOK PartizanRK PartizanVK PartizanKK PartizanFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara