Paola Egonu (Star sport)
Paola Egonu (Star sport)

Kraj sapunice: Paola Egonu odlazi iz Vakifa, zarađivaće 800.000 plus bonuse

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.03.23. | 10:14

Italijanka se vraća kući

Posle nedelja spekulacija oko klupske budućnosti, Paola Egonu je presekla.

Vraća se kući.

Izabrane vesti

Italijanka će posle samo jedne sezone napustiti moćni Vakifbank iz Turske i vratiti se u domovinu. Ali ne u Novaru ili Koneljano za koje je igrala ranije već u Vero Volej Milano, odnosno Moncu kako glasi originalno ime kluba. Egonu je posle nekoliko nedelja razmišljanja odlučila da prihvati ponudu iz Monce gde će zarađivati 800.000 evra po sezoni plus bonuse sa kojima bi njena godišnja plata mogla da dogura do 1.000.000 evra. Manje od onoga što trenutno ima u Vakifu...

Egonu je letos kao kapitalno pojačanje stigla iz Koneljana u Vakif i zauzela mesto Izabel Hak koji je otišla u suprotnom smeru. Posle tri sezone u kojima je kao prva zvezda tima osvojila tri duple krune i Ligu šampiona, rešila je da napusti Italiju razočarana nekim socijalnim pitanjima u italijanskom društvu poput rasizma. Letos je posle Svetskog prvenstva sa reprezentacijom najavila da uzima pauza od dresa Italije zbog tih stvari i preselila se u Tursku da radi sa Đovanijem Gvidetijem.

Ali ta saradnja nije počela dobro kako se očekivalo i Egonu nije igrala na nivou iz Koneljana ili ranije Novare. Ugovor je potpisan na godinu plus godinu uz opciju da Vakif do 31. marta aktivira opciju za sledeću sezonu. Egonu je imala platu vrednu od 1.250.000 evra po sezoni i turski klub je rešio da ne rizikuje još jednu godinu i da taj novac uloži u neke druge odbojkašice. Od tada je trajala neizvesnost gde će Egonu.

Pominjali su se italijanski Skandići, turski rivali Fenerbahče i Turkiš Erlajnz ali je od početka Monca bila najupornija. Klub iz Lombardije je želeo Egonu i letos kada je izabrala ponudu Vakifa i sada se opet vratio za pregovarački sto. Iako joj je ponudio manji ugovor od onog koji je mala u Turskoj, Italijanka je rešila da se vrati kući. Delom i zbog marketinških benefita i saradnje sa modnim brendom Đorđa Armanija čije je zaštitno lice.

U timu Monce će biti prva zvezda a tamo je već čekaju saigračice iz reprezentacije Alesio Oro, Rafaela Foli, Mirjam Sila... Ekipu će napustiti američki korektor Džordan Tompson koja je nedavno produžila ugovor za sedeću sezonu ali uz klauzulu da može da ide ako dođe Egonu.

Interesantno je da se Monca i Vakif naredne nedelje sastaju u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i da će Egonu igrati protiv budućeg kluba.

Najveća nepoznanica je ko će sada biti zamena za Egonu u Vakifu. Klub iz Istanbula je probao da dovede Tijanu Bošković (Ezadžibaši), Melisu Vargas (Fenerbahče) i Kiru van Rajk (Turkiš Erlajnz) ali sve one su produžile ugovore sa svojim klubovima s tim što će Vargas prvi deo naredne sezone provesti u Kini. Jedna od opcija je upravo pomenuta Tompson ali čini se da je Vakif izgubio dragoceno vreme u potrazi za korektorom top klase i da će morati da se zadovolji nekim manje atraktivnim rešenjem.


tagovi

Paola Egonuvakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara