Tajson Fjuri ©AFP
Tajson Fjuri ©AFP

Kralj Cigana se vraća u ring!

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 11:35

Najbolji teškaš današnjice objavio da mu je sledeći meč zakazan za 5. decembar u Londonu

Vladar WBC verzije u teškoj kategoji, već legendarni Tajson Fjuri objavio je da se vraća u ring do kraja godine. Verovatno najbolji teškaš današnjice najavio je da će mu sledeći meč biti održan 5. decembra u Londonu.

„Jedva čekam da se vratim u ring i radim ono što najbolje znam“, napisao je engleski bokser.

Izabrane vesti

Protivnik Kralju Cigana za sada nije poznat, ali se očekuje da se objavi njegovo ime u narednim sedmicama Već se spekuliše ko bi to mogao biti, jedino je jasno da njegovi sunarodnici, ali i veći deo ljubitelja plemenite veštine neće videti sudar britanskih divova, Fjurija i Entonija Džošue pošto se ovaj bori samo nedelju dana kasnije. Aktuelni prvak WBA, IBF, WBO i IBO verzija se 12. decebra, takođe u metropoli na Temzi sastaje sa Bugarskom kobrom, Kubratom Pulevim. Tih dana London će ponovo biti svetska prestonica boksa.

Po sveu sudeći, Fjuri u ovom meču neće na talon staviti WBC pojas, pošto ima obavezu da odradi i treći obračun iz ugovora sa sada bivšim prvakom, Dionteom Vajlderom. Dogovor između njega i Amerikanca je očigledno još daleko, te je Britanac morao da nađe alternativu ne bi li odradio prvi meč od februara kada je preoteo tron Vajlderu u Las Vegasu.

Po mnogim mišljenima, najveću šanse da se nađe sa njim u ringu ima pobednik meča koji se 31. oktobra održava u Londonu između Derika Čisore i Oleksandra Ušika. Domaćini se nadaju Čisori, čime bi se dobila trilogija ova dva britanska sasa. Fjuri i on su se sastali do sada dva puta, 2011. Kralj Cigana je dobio jedinstvenom odlukom sudija, dok je Čisorin ugao bacio peškir u ring 2014. 


tagovi

boksTajson Fjuriborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara