Alvaro Granados (Novi Beograd) ©MN Press
Alvaro Granados (Novi Beograd) ©MN Press

Krenula sezona u srpskom vaterpolu: Novi Beograd silovit protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 23:04

Sastav Živka Gocića slavio sa 17:7, ubedljive pobede Crvene zvezde, Radničkog i Šapca

Sezona u vaterpolo Superligi krenula je pobedama favorita. Aktuelni šampion Novi Beograd bio je silovit protiv Partizana (17:7), Crvena zvezda savladala Vukove sa 20:11, Radnički je bio bolji od Naisa (20:8), dok je Šabac bez problema srušio Vojvodinu na bazenu Slana Bara (16:7).

Znatno iskusniji tim Novog Beograda od starta je nametnuo svoj ritam i već u prvoj četvrtini napravio prevagu na bazenu Sportskog centra “11. april”. Izabranici trenera Živka Gocića u potpunosti su kontrolisali igru, a prednost je konstatno do maksimalnih +10.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Alvaro Granados sa pet pogodaka, dok se Dimitrios Skumpakis tri puta upisao u listu strelaca. Kod Partizana, bolji od ostalih bio je Luka Gladović sa tri gola.

Trener Radničkog iz Kragujevca, Uroš Stevanović, izveo je podmlađeni sastav, bez kapitena Jankovića, prvog golmana Todorovskog, Ranđića, Šulca i Gruzina Adeašvilija i Dadvanija, a šansu su dobili mlađi igrači iz vaterpolo škole, poput Denisa Vukosavljevića, Uroša Trpvoskog, Veljka Dončića, Davida Pantelića… I takav sastav Radničkog bio je prejak za ekipu Naisa, koja je i ove sezone pretrpela velike promene.

U pobedničkom sastavu najefikasniji bio je Nikola Kojić sa pet golova, a pratili su ga Veljko Dončić sa četiri gola, Luka Pljevančić sa tri i Bogdan Gavrilović, Lazar Vićković i Nemanja Stanojević sa po dva. U niškom timu prednjačio je Vukičević sa pet golova.

Vaterpoliste Radničkog predstojećeg vikenda očekuje kvalifikacioni turnir Kupa Evrope u Rijeci, gde će im rivali biti domaće Primorje, Solaris iz Šibenika i rumunska Oradea.

Crvena zvezda nije ostavila nikakvu nadu novobeogradskim Vukovima na Dorćolu, a najefikasniji je bio Marko Radović sa četiri postignuta gola. Gogov je postigao tri, a Bursać, Basara, Vukićević i Milojević po dva gola. Kod gostiju je Šofranac postigao četiri, a Mušikić i Urošević po tri gola.

VATEPOLO SUPERLIGA SRBIJE - 1. KOLO:

Subota

GRUPA A:

Stari grad – Proleter 15:14 (4:2, 3:1, 2:6, 1:1 - 5:4)

Vojvodina – Šabac 7:16 (2:6, 2:5, 1:1, 2:4)

Novi Beograd – Partizan 17:7 (5:1, 5:4, 4:2, 3:0)

GRUPA B:

Crvena zvezda - NBG Vukovi 20:11 (3:3, 6:2, 5:2,6:4)

Nais - Radnički 8:20 (3:5, 1:5, 1:6, 3:4)

Taš - Valis 10:18 (1:5, 2:3, 1:4, 6:6)


tagovi

VK ŠabacVK PartizanVK RadničkiVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradSuperliga Srbije u vaterpoluvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara