Lazar Kukić i Mijajlo Marsenić (©Starsport, ©Reuters)
Lazar Kukić i Mijajlo Marsenić (©Starsport, ©Reuters)

Kukić: Pomak je evidentan, ali mi želimo mnogo više; Marsenić: Moramo da se podignemo i dobijemo oba meča

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 10:13

Srednji bek i pivotmen Orlova veruju u trijumfalni završetak Svetskog prvenstva

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Nemačka i Norveška bili su u ovom trenutku preveliki zalogaj za Orlove. Malo je falilo, ali rukomet se igra 60 minuta. Nekoliko loših perioda, rivali su kaznili i verovatno izbacili Srbiju iz igre za četvrfinale. Teorija je i dalje uz Orlove, nadamo se porazima Pancera. Dan posle teškog poraza od Vikinga, posle +5 (19:14) u 35. minutu, ostavio je traga na izabranicima Tonija Đerone. Oni su želeli više, ali ovog puta nije moglo.

Izabrane vesti

Lazar Kukić je dan posle poraza od Norvežana sumirao utiske.

Pomešana su mi osećanja, dugo nisam zaspao posle meča, vrteo sam film, misli su bile ka tom meču protiv Norveške. Imali smo visoka očekivanja, pogotovo posle prvog poluvremena. Sve je bilo u našim rukama, nadigrali smo rivala, ali smo imalli neverovatan pad u drugom poluvremenu. Veliki žal ostaje, ali moramo dalje“, rekao je Kukić za Mozzart Sport.

Prvo poluvreme protiv Sandera Sagosena i drugova je bilo verovatno najboljih 30 minuta vaše generacije.

To je pokazatelj da možemo da igramo na visokom nivou sa tako jakim rivalima, ali moramo u tom ritmu da igramo 60 minuta da bismo dobili ovako jakog rivala. Nije bilo dovoljno samo 35. Vratili smo ih u utakmicu, razigrali, oni su se rastrčali, a mi smo neshvatljivo pali. Pričali smo međusobno posle toga. Uglavnom smo uputili jedni drugima reči podrške, da glava bude gore, da ne padne. Svesno smo da je ovo pomak u odnosu na pre. Do pre par godina, 10 golova razlike je bio minimalan poraz protiv ovakvih selekcija. Mi smo očekivali više. Ne zadovoljavamo se ovim rezultatima. Korak napred jr evidentan, ali opet svi mi želimo nešto veliko“.

Subota, 15.30: (1,07) Srbija (16,0) Argentina (11,0)

Norveška je u nastavku zatvorila sredinu odbrane. Izostala je igra dva na dva.

Bili su baš agresivni. Bio sam nemoćan u nekim situacijama da sebi nađem prostor, da proigram pivotmene. Nije išlo u napadu u nastavku. Idemo dalje, nadam se pobedama protiv Argentine i Holandije“.

Sa strane se čini da su Norvežani bili fizički dominantni, možda i čvršći nego Nemci.

Možda ni ja nisam bio na prepoznatljivom nivou, pa su mi Norvežani izgledali stabilni, čvršće u duelima jedan na jedan, pokrili su nam prostor. Pokušali smo u finišu da igramo sedam na šest, što nije dalo rezultate, bilo je kasno da se vratimo“.

Šanse za četvrtfinale i olimpijske kvalifikacije nisu izgubljene.

Postoji motiv da se plasiramo u kvalifikacije za Olimpijske igre. Lepo bi bilo da završimo sa dve pobede. Onda bi utisak bio još bolji. Neće ostati gorak ukis kao na nekim ranijim velikim takmičenjima“, zaključio je srednji bek Srbije.

Mijajlo Marsenić veruje u bolje dane reprezentacije.

Pokazali samo da možemo da igramo ravnopravno i sa ovako jakim protivnicima. Dok god ima šanse, borićemo se. Dovoljan je motiv što igramo za Srbiju. Nema mesta ni za umor, moramo da se podignemo. Mislim da smo kadri da dobijemo preostale dve utakmice“, istakao je pivotmen Fuksea iz Berlina za Mozzart Sport i dodao:

Povreda Jovice Nikolića je uticala mnogo. Miloš Orbović je ostao sam na desnom beku. Promenila se i koncepcija, morali smo da menjamo dva igrača za odbranu. Oni su to koristili, igrali brže. Izgubili smo od kvalitetnijeg protivnika. U budućnosti verujem da ćemo ovakve utakmice da dobijamo“.

Iskusni pivotmen Srbije uporedio je Nemačku i Norvešku.

"Nemačka igra vrhunski na ovom šampionatu. Krila ne maše, dva vrhunska pivotmena, odlični bekovi, pa nisam siguan da su Norvežani bolji. Nemaju Nemci Sagosena, ali za mene igraju bolje od Skandinavaca. Sagosen je dovoljan da sam reši utakmicu. Videlo se i protiv nas u nastavku koliko je dobar igrač“.

Reprezentativac s najdužim statusom u taboru Orlova zadovoljan je koliko se u otadžbini prati rukomet.

Dobijamo podršku sa svih strana. To nam znači puno. Verujem da ćemo narednih godina tek da ih obradujemo“, zaključio je popularni Marsa.


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeLazar KukićMijajlo Marsenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara