Kup Srbije: Trofej između Šapca i Novog Sada

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 22:47

Radnički iz Kragujevca skupo prodao kožu protiv Vojvodine (21:23), domaća Dubočica nije uspela da pronađe rešenje za sjajnu Metaloplastiku (24:30)

Rukometaši Vojvodine i šabačke Metaloplastike boriće se za trofej Kupa Srbije u petak od 19 časova (RTS 2), pošto su danas u polufinalu savladali svoje protivnike. Vojvodina se ozbiljnno namučila sa Radničkim iz Kragujevca (23:21), dok je Metaloplastika bila ubedljiva protiv domaćina Dubočice u Leskovcu (30:24).

Inicijativa Vojvodine početkom susreta donela je Novosađanima četiri gola prednosti (7:4) nakon uvodnih deset minuta igre. Radnički je pružio odličan otpor u narednim minutima i sa četiri uzastopna pogotka dolašao do izjednačenja (7:7). Кrenula je prava borba i nadmetanje dve ekipe u kojoj su dva rivala igrala gol za gol, a čvrsta igra u odbrani je rezultirala malim brojem golova u nastavku (12:12).

Izabrane vesti

Nastavak utakmice je doneo nova uzbuđenja i ljubitelji rukometa u Leskovcu su imali priliku da gledaju odlično izdanje i Vojvodine i Radničkog. Izabranici Đorđa Teodorovića su ponovo uspeli da anuliraju prednost koju je Vojvodina stekla početkom drugog poluvremena, a zatim u 45. minutu uspeli da povedu sa dva gola prednosti (18:16). Iskustvo Vojvodine je ipak presudilo u nastavku. Aktuelni osvajač Кupa je u završnici uspeo da vrati rezultat u svoju korist i stigne do trijumfa.

Domaća Dubočica nošena odličnom atmosferom imala je prednost početkom utakmice protiv Radničkog. Međutim, nakon vođstva Dubočice od tri gola razlike (10:7) usledila je serija Metaloplastike kojom su gosti iz Šapca najavili preokret. Odbrane Darka Arsića su unele dodatnu sigurnost u ekipu, pa je Metaloplastika sa dva gola prednosti otišla na odmor (13:11).

Zalet koji je uhvaćen krajem prvog dela igre, izabranici Miodraga Кažića iskoristili su i početkom drugog poluvremena, pa su već u 33. minutu imali pet golova prednosti. Dubočica je uspela da smanji na 17:20, ali niz grešaka u napadu doprinosi da Metaloplastika do sredine drugog poluvremena ponovo uspeva da ode na pet golova razlike (17:23). Domaća ekipa uprkos punoj hali i sjajnoj podršci sa tribina nije uspela da se vrati u meč, pa su Šapčani u 53. minutu povisili na nedostižnih 27:19.



tagovi

Kup Srbije rukometRK VojvodinaMetaloplastikaDubočicaRK Radnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara