(©Starsport)
(©Starsport)

Lale silovite na startu plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 19:52

Novosađani pregazili Mladi radnik - 3:0

Odbojkaši Vojvodine ubedljivim trijumfom otvorili su plej-of domaćeg šampionata. Lale su večeras pred svojom publikom zabeležile maksimalnu pobedu nad ekipom Mladog radnika – 3:0 (25:14, 25:18, 25:17), u prvoj utakmici četvrtfinala. Tako su se Novosađani revanširali timu iz Požarevca za poraz od pre mesec dana, pokazali da igraju najbolje kad je najvažnije i poveli sa 1:0 u seriji.

Neprikosnoveni su večeras bili odbojkaši Vojvodine tokom celog meča. Ni na trenutak nisu dozvolili da se pomisli na neki neizvestan finiš. Tokom sva tri seta igrali su na visokom nivou, a gosti iz Požarevca nisu odoleli pred napadima Parapunova, Baraneka i Mehića. Takođe zahvaljujući odličnom servisu i bloku, Novosađani su ostvarili ubedljiv trijumf na startu plej-ofa i pokazali zašto su najdominantniji tim u Srbiji godinama unazad.

Izabrane vesti

Nakon rezultatske klackalice na startu utakmice, Lale su postepeno preuzimale inicijativu i bile dominantne do samog kraja meča. Prvi put su se domaći odvojili pri rezultatu 7:4, a onda sredinom seta stigli na plus četiri – 15:11. Nakon toga Novosađani su još pojačali ritam i u potpunosti pregazili goste iz Požarevca. Veoma uspešni su u napadu bili Parapunov, Mehić i Baranek, a u bloku u nekoliko navrata na visini zadatka bio je Simić. Nakon odličnih servisa Mehića, vezale su Lale šest poena i rutinski osvojile prvi set.

Lako se Stara dama odlepila i u drugom setu, odlični su izabranici Slobodana Boškana bili i u napadu i u bloku, iskoristili greške Požarevljana i pobegli na velikih sedam razlike – 12:5. Sigurno su Novosađani čuvali tu prednost u nastavku. Pokušavao je da vrati u igru svoj tim Bojović, ali i s druge strane na nivou su bili Baranek i Parapunov, pa gosti nisu imali nikakvu šansu da se približe. Dostigla je prednost za Vošu u finišu seta i dvocifrenu razliku, pa je srpski šampion stigao do velikih 2:0 u setovima.

I u poslednjem činu Novosađani su briljirali. Nastavili su u snažnom ritmu, odvojili se najpre na plus četiri, kasnije preko Parapunova i Mehića duplirali tu prednost, a onda u finišu opet stigli na dvocifrenu razliku i upisali maksimalnu pobedu.

Najefikasniji u timu Lala bili su Parapunov sa 13, Baranek sa 11 i Mehić sa 10 poena, dok je u timu Mladog radnika Bojović osvojio 21 poen.

PIŠE: Aleksandar Milošević



tagovi

OK VojvodinaOK Mladi Radnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara