Rukometašice Srbije (©MN Press)
Rukometašice Srbije (©MN Press)

Lep jubilej: Decenija od najvećeg uspeha srpskog ženskog rukometa

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 11:05

Beogradska arena tada je bila dupke puna, cela je nacija bila reprezentacija

Ženska seniorska reprezentacija Srbije na današnji dan se upisala u istoriju našeg sporta osvojivši srebro na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2013.

Ne samo što su ostvarile jedan od najvećih uspeha ženskog sporta naše zemlje od osamostaljivanja, već je donedavno publika u Beogradskoj areni držala svetski rekord po posećenosti. Na putu do zlata izabranice Saše Boškovića zaustavile su raspoložene Brazilke, ali je bez obzira svetsko srebro sijalo i sija zlatnim sjajem.

Izabrane vesti

Srbiju su tada predstavljale sledeće rukometašice: Katarina Krpež, Jelena Popović, Andrea Lekić, Jelena Živković, Sanja Damnjanović, Jelena Erić, Jovana Risović, Sanja Rajović, Svetlana Ognjenović, Biljana Filipović, Katarina Tomašević, Jelena Nišavić, Jovana Stojiljković, Kristina Liščević, Dragana Cvijić i Marija Lojpur.

Tada najmlađa u reprezentaciji, a danas kapiten nove generacije srpskih rukometašica, golman Jovana Risović, sa istom emocijom evocira uspomene sa tog prvenstva.

Ponosna sam što sam bila deo istorije srpskog ženskog rukometa. Sama pomisao i sećanje na 2013. u meni budi razne emocije. Rečima se ne može opisati ta želja u ljudima tada da dođu da nas bodre, što nas je i dovelo do Svetskog rekorda”, rekla je Risovićeva.

Zmajče je i dalje tu, sa istom voljom i žarom.

Svaki sportista želi da napreduje iz dana u dan. Sve više mislim i nadam se da možemo još lepih stvari sa reprezentacijom da ostvarimo, sada u drugačijoj ulozi nego što sam bila tada. Sada sam ja ta podrška koju sam dobijala od drugih, ali moj najveći motiv je to što sam uvek volela i voleću da igram za Srbiju”.

Od adrenalina se nije spavalo pred najbitnije utakmice.

Mnogo je anegdota iz tor perioda, nekih se više i ne sećam, ali jedna stvar mi je ostala u sećanju. Nismo mogle da zaspimo do pet, šest satu ujutru od uzbuđenja. Moja cimerka Jovana Stojiljković i ja smo jedno veče izašle do recepcije i videle da većina devojka ima isti problem, ali sve te stvari su gradile zajedništo i timski duh među nama koji je doneo ovu medalju”, istakla je Jovana, koje nije bilo ovog meseca na Svetskom prvenstvu u danskom Herningu zbog povrede.



tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeJovana Risovićrss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara