Aleksa Ukropina (©VK Radnički)
Aleksa Ukropina (©VK Radnički)

Liga šampiona i medalje na talonu, pobednik nosi sve

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 11:39

Radnički i Partizan bez prava na grešku, poraženom sleduje Kup Evrope kao utešna nagrada

Srpsko prvenstvo neće zatvoriti bitka za trofej, već za treće mesto. Šampion je poznat, Novi Beograd je odbranio titulu, ali sve medalje nisu podeljene. Crvena zvezda je pokupila srebrninu i celom sezonom i te kako može da bude zadovoljna, jer se malo ko u taboru crveno-belih pred sam start mogao nadati da će biti drugi u državi i podići trofej kupa. Na improvizovanom podijumu ostalo je još mesta i jedna dilema: Radnički ili Partizan? 

Na talonu nisu samo bronzane medalje, nego i plasman u kvalifikacije za LIgu šampion. U majstorici mesta za greške nema, pobednik će odneti - sve. A, poraženom će sledovati izlazak u Kup Evrope kao utešna nagrada. Neće ostati praznih šaka, međutim, dve ponude su neuporedive i niko ne voli da neuspehom zatvori sezonu. 

Izabrane vesti

Partizan nije iskoristi meč loptu što mu se ukazala. Prednost domaćeg terena u polufinalnim i finalnoj seriji Superlige Srbije i te kako je bila bitan faktor, ali za treće mesto, do sada, nije igrala nikakvu ulogu. I crno-beli i Radnički napravili su brejk, pa je veliko pitanje koliko je zapravo kragujevački klub na dobitku zbog činjenice da na svom uporištu kuje svoju sudbinu. 

Oba tima su bila rasterećenija kada su igrala na strani, Radnički je u međuvremenu trijumfovao na gostovanju i u Ligi šampiona. U majstorici će bazen biti pun, imaće kragujevački sastav veliku podršku, no to nekada izazove kontra efekat. Partizan je najbolji primer, jer je u drugoj utakmici serije, možda, kreiran najbolji ambijent ove sezone u srpskom vaterpolu. 

Uroš Stevanović ni u odlučujućoj utakmici za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona neće moći da se osloni na hrvatskog centra Josipa Vrlića, a izvesno će se opet među stativama naći Stefan Todorovski. Prvi čuvar mreže Lazar Dobožanov od povrede je postao drugi izbor na golu, pa će Todorovskom, ako ne bude rokade, ali i ostatku tima glavni cilj biti zaustavljanje Petra Smiljevića

Filip Janković (©VK Radnički)Filip Janković (©VK Radnički)

I na Banjici je Petar Smiljević dokazao da je iz Partizanovih redova najveća opasnost po protivnike. Nametnuo se kao prvi izbvor u napadu kroz čitavu sezonu i zasigurno će uzeti najveći broj šuteva sa distance. Kada crno-beli budu plivali u leđa protivniku, predvnodn ik kontranapada biće Lovre Miloš, a odbrana Radničkog motriće i na Dušana Trtovića i Luku Gladovića, kao i Zorana Božovića. Umeli su šutevima sa distance rivalima da zagorčaju život.

Partizan će posebno motriti na Aleksu Ukropinu, jer je u drugoj utakmici sa nezgodne strane napravio nepopravljivu štetu. Levoruki crnogorski šuter je pogađao u odsudnim trenucima. Veliku podršku imao je od Nikole Lukića, sunarodnika Vuka Draškovića i Nemanje Stanojevića. Radnički je dobio iako Miloša Ćuka nije išao šut, i u njemu bi trebalo da ima zlatnu rezervu u meču za medalje i Ligu šampiona.

SUPERLIGASRBIJE - MEČ ZA TREĆE MESTO (MAJSTORICA)

Petak

21.00: Radnički - Partizan /1:1 u seriji/

***Igra se na dve dobijene


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK PartizanVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara