(©MN Press)
(©MN Press)

Liga šampiona: Pro Reko preslišao Špandau, Jug potopio Olimpijakos, slavio i Jadran

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.12.20. | 23:44

Prlainovićev Marselj treći put pao u završnici

Završnog, trećeg dana u Rimu, ekipe su ljubiteljima vaterpola ponudile dve izuzetno zanimljive utakmice. Dubrovački Jug je u derbiju dana bio bolji od Olimpijakosa rezultatom 9:8, sačuvao oreol nepobedivosti i pokvario učinak Pirejaca, koji su u prethodna dva kola bili maksimalni. Ništa nije nagoveštavalo da će meč krenuti u smeru koji odgovara Dubrovčanima. Vodio je Olimpijakos na poluvremenu sa 5:2, ali su se izabranici Vjekoslava Kobešćaka trgnuli u trećem periodu, podesili su nišanske sprave i pritegli odbranu, a potom se u dramatičnoj završnici bolje snašli.

Gol odluke postigao je Paulo Obradović najistaknutiji pojedinac susreta. Mučio se Obradović tokom prva dva dana, bio je svoja bleda senka, ali je zablistao u derbiju sa četiri gola. Kod Olimpijakosa je najefikasniji bio Marios Kapocis pogodivši metu tri puta.

Izabrane vesti

Marselj Andrije Plainovića poklekao je i u trećoj završnici. Teško je opisati ono što se dešava francuskom timu. Nakon Pro Reka i Juga, Marselj je nadigrala i Ortiđa – 11:10. Slovio je Marselj za favorita, za razliku od prethodna dva susreta, ali je bio ispražnjen nakon velikih borbi iz kojih je izašao praznih šaka. Igralo se gol za gol, timovi nisu uspevali da se odlepe, a u finišu je iskusni Valentino Galo doneo Ortiđi dva gola prednosti. Iz igrača više Marselj je prepolovio zaostatak, ali je iz iste situacije na 1:39 do kraja propustio da materijalizuje igrača više i izvuče remi.

Velike zasluge za trijumf idu na račun Stefana Tempestija koji je zaustavio 15/25 šuteva Francuza. Kristijan Napolitano i Valentino Galo meč su završili sa tri gola. Andrija Prlainović ponovo je bio najefikasniji kod Marselja, ali uz loše procente šuta (2/7).

Pregazio je Pro Reko u večernjem terminu ekipu Špandaua. Tim iz Berlina ni u jednom trenutku nije bio blizu da ugrozi Dušana Mandića i saigrače. Pro Reko je pobedom od 19:6 završio turnir u Rimu na besprekoran način i tako se pridružio dubrovačkom Jugu. Za razliku od prethodna dva meča kada je postizao po tri gola, večeras se Dušan Mandić jedanput upisao na semaforu. Nije morao da forsira Mandić, raspoložen je bio Aron Janger (4/4). Po dva gola su dodali kapiten Aleksandar Ivović, Frančesko Di Fulvio i Pjetro Filjoli. Dimitri Holod je i na trećoj utakmici bio najefikasniji igrač Špandaua i jedini raspoložen za igru. Završio je Holod meč sa tri gola i jasno je da mu se po isteku ugovora sa nemačkim predstavnikom smeši prelazak u jači tim.

Upisala je Barseloneta novu pobedu na turniru u Budimpešti. Španski tim bio je još ubedljiviji, a u drugom kolu nastradao je Dinamo Tbilisi – 17:5. Pripala je svaka četvrtina španskom predstavniku, a već posle prvog kvartala trener Hesus Martin Lozano mogao je da nakrivi kapu i mirno posmatra susret. Alvaro Granados je sa pet golova bio najefikasniji akter meča. Aleksandre Bodegas i Felipe Perone pridružili su mu se sa tri pogotka. Milan Aleksić nije se upisao u listu strelaca. Srpski vaterpolisti Dušan Vasić i Boris Vapenski upisali su se u listu strelaca, a kod gruzijskog tima najefikasniji bio je kapiten Marko Jelača.

Italijanska Breša srušila je aktuelnog šampiona. Ferencvaroš je bio dominantan u prvom kolu protiv Jadrana i pomalo neočekivano je poklekao protiv Breše – 10:7. Breša je kroz kvalifikacije preko Radničkog iz Kragujevca uspela da se domogne Lige šampiona i za sada je nepogrešiva. Od prvog do poslednjeg minuta Italijani nisu ispuštali prednost i zasluženo je slavila. Đakomo Kanela i Kristijan Prešuti bili su ključ Brešinog trijumfa. Maro Joković i Nikola Jakšić pogurali su italijanski tim do trijumfa postigavši po jedan gol, a u poraženom timu najefikasniji bio je Janis Fontulis (2/3 šutirao).

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog priredili su iznenađenje u drugom kolu. Početni težak poraz od Ferencvaroša nije obeshrabrio Novljane. Nadoknadio je gol zaostatka tim iz Herceg Novog protiv Hanovera i slavio rezultatom 12:11. Ostvarili su izabranici Petra Radanovića izuzetan uspeh uoči okršaja sa Dinamo Tbilisijem sa kojim će, takođe, moći da se nadmeću i potencijalno turnir u Budimpešti okončaju sa dva trijumfa. Novljane je do pobede vodio Konstantsin Averka. Iz sedam pokušaja pet puta je matirao Morica Šenkela. Kapiten Hanovera Aleksandar Radović i Ivan Nagaev postigli su po četiri gola.



tagovi

Milan AleksićDušan MandićAndrija PrlainovićVK OlimpijakosVK JugVK MarseljPro RekoLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara