Loren Fatović (©European Water Polo Championship 2024)
Loren Fatović (©European Water Polo Championship 2024)

Loren Fatović: Svi su mislili da će se Srbija prošetati protiv Mađarske

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 10:56

“Ali, nije to baš tako lako, težak je ovo turnir. Moraćemo da ponovimo odbranu iz duela sa Grčkom da bismo pobedili u polufinalu”, kaže kreator hrvatske igre

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Velikih iznenađenja na Evropskom prvenstvu nije bilo, ni drame u tri četvrtfinalna duela. Ali, ako je negde moglo da ode na drugu stranu, onda je to na utakmici između Mađarske i Srbije. Olimpijski šampion je eliminisan, svetski produžio u polufinale posle boljeg izvođenja peteraca, iako nije bio favorit, jer je u Zagreb stigao bez prvih violina i najsikusnijih igrača.

Izabrane vesti

Mađarskoj će u polufinalu rival biti domaćin – Hrvatska. Biće to repriza prethodnog kontinentalnog šampionata iz Splita na kome su se Barakude okitile zlatom. Ujedno i prvo takmičenje na kome je Žolt Varga bio u ulozi selektora. Bude li tim Ivice Tucka igrao odbranu kao protiv Grka, biće korak bliže plasmanu u novo finale.

Ništa u drugom poluvremenu grčki reprezentativci nisu mogli da pogoed, 14 minuta bili su bez datog gola, a za to vreme su Jerko Marinić Kragić, Ante Vukičević i Loren Fatović od igrača iz spoljne linije pogađali u talasima.

“Mislim da smo u drugom poluvremenu do poslednjeg gola primili samo jedan, što je izvanredno. U napadu smo igrali pametno, razvlačili smo igrača više do kraja. I realizacija je bila u nastavku savršena, ali ništa nismo napravili. Čeka nas utakmica sa Mađarima, koji igraju izvanredno i to niko nije očekivao. Svi su mislili da će se Srbi prošetati protiv Mađara, ali nije to baš tako lako. Ovo je težak turnir, ali imamo šanse”, rekao je Loren Fatović.

Defanzivno gledano Hrvatska je najbolji meč na prvenstvu odigrala u četvrtfinalu. Svela je Grke na jednocifren broj golova, odsekla Angelosa Vlahopulosa i minimizirala uticaj dvojice KonstantinosaGenidunijasa i Kakarisa.

“Imali smo mi dobru odbranu i u Dubrovniku. Ne možemo da kažemo da smo loše igrali tamo. Odbrana osvaja turnire, to će uvek biti tako. Isto pravilo u svim sportovima. Ako je budemo držali na visokom nivou, možemo da igramo sa svima”.

Loren Fatović je svetske i olimpijske vicešampione počastio sa tri gola, prvi kreator hrvatske igre imao je i četiri asistencije. Od početka prvenstva 14 puta je servirao saigračima lopte na tacni.

“Grci su riskirali šuteve sa dva metra i kod stative. Lonac (Luka Lončar prim. aut) je mislim zabio tri gola, nisam siguran. Vrli  (Josip Vrlić prim. aut) je takođe dao. Svi smo igrali dobro. Ovo je verovatno jedna od najboljih naših utakmica u nokaut fazi, barem po rezultatu. Imali smo i u Splitu utakmicu sa Gruzijom, koju smo lagano dobili. Ali, da bismo rezultat iz Splita ponovili i pobedili Mađare, moramo da igramo ovakvu odbranu”, podvukao je kreator igre Hrvatske.




tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija HrvatskeVaterpolo reprezentacija Grčkevaterpolo reprezentacija Mađarskevaterpolo reprezentacija SrbijeLoren Fatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara