(©VK Šabac)
(©VK Šabac)

Mađari iskoristili neigranje Stojanovića, revanširali se i eliminisali Šapčane iz Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 21:12

U nokaut fazu idu BVSC i riječko Primorje

Silovito su Šapčani otvorili grupnu fazu Kupa Evrope. Potukli su Primorje i BVSC na svom bazenu, dobar raspored pretočili u prednost za nastavak takmičenja, međutim, zaređali su sa porazima i, ipak, u nokaut fazu Kupa Evrope neće ući.

Loša serija krenula je od Nemačke, nastavila se u Rijeci, a prelila i na gostovanje u Mađarskoj. Neigranje Ognjena Stojanovića iskoristio je Hanover, kao i BVSC. Nije mogao Nemanja Ličanin da se osloni na ponajboljeg igrača u – ispostaviće se – odlučujućoj utakmici – 11:9.

Izabrane vesti

Šapčani su zaređali tri poraza, Mađari su im se revanširali i eliminisali. Ali, daleko više zaboleo je onaj na obali Jadranskog mora, na Katridi. Primorje ne samo da je uzvratilo srpskom predstavniku, nego je nadoknadilo i gol-razliku. Uz pobedu protiv Hanovera (16:10) došlo u poziciju da kolo pre kraja ima tri boda više, da je bolje u direktnom duelu i da je i ukupna  gol-razlika na njegovoj strani.

Rasplet negativan za Šapčane, moglo je da bude i drugačije...

Mađari su ušli u završnicu sa tri gola prednosti, Mikloš Čapo im je omogućio da sde osećaju nešto komfornije, međutim, Petar Stanić i Mihajlo Repanović dali su nadu klubu iz grada na Savi. Deneš Kemenji je u poslednjoj deonici ostao bez Akoša Horvata i Erika Bundšuha. Otvorilo se ekipi Nemanje Ličanina, izborila se za šut za peterce. Da je realizovala napad, imala bi bod u džepu – mogla bi i do dva u slučaju trijumfa – i za trunku veće šanse da prođe dalje.

I golman je čuvar mreže je krenuo napred, gol je ostao prazan. Stekli su na taj način Šapčani igrača više i – nisu ga iskoristili. Sudije su vratile loptu Mađarima, sevnula je kontra i David Tartaj je poslao loptu u prazan gol.

Matjaš Mesaroš i kapiten Mikloš Čapo vodili su BVSC do četvrte pobede i nokaut faze Kupa Evrope sa tri gola, David Tartaj se u trijumf utkao sa dva. Kod Šapčana je odskočio crnogorski vaterpolista Andrija Korać, tri puta je tresao mrežu i jedini u više navrata uspevao da pronađe put do gola.

KUP EVROPE – 5. KOLO:

Četvrtak

GRUPA C

Hanover – Primorje 10:16

BVSC – Šabac 11:9


tagovi

LEN Evro kupVK ŠabacVK BVSCNemanja Ličanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara