Maja Ognjenović (© Star sport)
Maja Ognjenović (© Star sport)

Maja kapitenski upozorava: Sa ovakvim pristupom ne možemo da se nadamo ničemu dobrom

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 10:38

„Mislim da smo sve svesne toga i to je pozitivna stvar“, poručila je iskusna odbojkašica

Činjenica da učestvuju 24 reprezentacije na Evropskom prvenstvu dovela je ekipe koje su favoriti u nezgodan položaj. Na putu ka završnici timovi među kojima je i Srbija, imaju previše laganih stanica.

Naše devojke su do sada igrale protiv Bosne i Hercegovine, Francuske, Azerbejdžana, Belgija, Rusije i Mađarske. Samo su na meču sa Zbornajom izgubile dva seta, sve ostalo je bilo čišćenje maksimalnim rezultatom, ali bez potrebe da se prikaže vrhunski nivo igre...

Izabrane vesti

Takvi mečevi mogu da uspavaju ekipu pred znatno teže bitke koje ih čekaju u finišu.

Mnogo puta smo pričali koliko je teško da se motivišemo kad igramo utakmice za koje znamo da su unapred dobijene“, izjavila je kapiten Maja Ognjenović. „Mislim da ćemo morati da poradimo na tome, jer nas očekuje u četvrtfinalu Francuska, ozbiljan protivnik, kog smo poprilično glatko dobili u grupi. Evidentno je da su Francuskinje podigle formu, imajući u vidu da su pobedile Belgiju i iznenadile Hrvatsku. Sa ovakvim ili sličnim pristupom, ne možemo da se nadamo ničemu dobrom. Mislim da smo sve svesne toga i to je pozitivna stvar, vidimo da ovako ne ide. Da je teško da se igra i da ne dolazimo do željene igre i forme“.

Sa selektorom Terzićem (© Star sport)Sa selektorom Terzićem (© Star sport)

Selektor Zoran Terzić je izjavio da ekipa igra odlično do trenutka kada se uveri da protivnika može da dobije sa bilo kakvim izdanjem.

Teško je da se igra protiv Mađarske, sa kojom se nikad nismo sastajali, a opet znamo da je to selekcija od koje smo daleko jači i kvalitetniji“, pojasnila je Maja. „Nadam se da ćemo do srede uspeti malo da se, ne mogu da kažem saberemo, ali da poradimo na želji i bacimo više akcenat na nas. Kada smo na terenu na visini zadatka, kad igramo na sto odsto, ne postoji protivnik koji može da nam se suprostavi“.

Maja Ognjenović će u sredu protiv Francuke odigrati 300. meč u dresu reprezentacije.

To nisam znala... Sigurno može da me motiviše, to je ogroman broj utakmica. Kad se osvrnem i vidim koliko je godina prošlo i koliko takmičenja, onda 300 zvuči malo. Mislila sam da ima i više mečeva. Lepa brojka, može da bude motiv. Na svakoj utakmici pokušavam da nađem nešto. Mađarska je ipak bila daleko ispod našeg nivoa. Zbog toga je došlo do padova u igri“.

Jedan meč grupne faze je propustila zbog zdrastvenih problema, ali sada se već bolje oseća.

Da ne pričam da sam jedino ja umorna, ali očigledno da je došlo kod mene do hroničnog premora. Dva dana sam se osećala loše. Ja koja nikada nemam temperaturu, imala sam baš visoku. Hvala bogu, sve se sredilo. Prijalo mi je i što sam protiv Rusije posle dva odigrana seta odmorila. Sad je sve u najboljem redu“, poručila je za kraj Maja Ognjenović.



tagovi

Maja OgnjenovićEvropsko prvenstvo za odbojkašiceOdbojkaženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara