Maja Ognjenović (©FIVB)
Maja Ognjenović (©FIVB)

Maja Ognjenović: Naredna utakmica u 10.30, ne sećam se kad smo igrale tako rano

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.06.23. | 12:13

"Nedovoljno je vremena za oporavak, ali ne bi to trebalo da nam predstavlja problem i utiče na igru", rekla je odbojkašica Srbije

Odbojkašice su preskočile još jednu prepreku. Upisale su protiv Nemačke petu pobedu u Ligi nacija, pa sad imaju učinak 5-5.

U poslednja dva kola Srpkinje će igrati sa Dominikanskom Republikom (subota, 3.30) i Bugarskom (nedelja, 3.30).

Izabrane vesti

Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da ređaju pobede, iako su svesne da neće samo od njih zavisiti da li će izboriti plasman na zavšni turnir.

"Pre početka utakmice i ovog vikenda Lige nacija, znale smo kakvi nas protivnici očekuju. Imale smo u vidu da da će rivali biti raspoređeni po jačini. Kina je bila najjača prvog dana, pa je bio dan pauze i onda smo igrale danas sa Nemicama. One su veoma neugodan protivnik, to znamo mnogo godina unazad, nebitno je u kom sastavu igru i ko im je trener", rekla je Maja Ognjenović za sajt OSS. "Taj sistem je uvek isti, ekipa koja uvek igra konstantno - da li vodi ili gubi deset ili dva poena razlike, da li je početak ili kraj seta - igraju isto i ne odustaju od njihove osnovne igre, koja je veoma solidna. Imaju određene pojedince, koje mi znamo vrlo dobro. Igraju u odličnim klubovima i kvalitetni su igrači. Ali eto - kvalitet je sigurno bio na našoj strani. Možda malo ostaje žal za drugim setom, čini mi se da je neko rekao da smo napravile deset grešaka - što je veliki broj za vrhunsku ekipu kao što je naša. Mislim da je moglo da bude maksimalnim rezultatom, ali svakako da smo srećne i zadovoljne. Sad nam preostaju dva lakša protivnika. Međutim i oni su za respekt. Nezgodno je vreme igranja tih utakmica, termin je od 10.30 časova. Ja se ne sećam kad smo igrali tako rano, možda je i nedovoljno vremena za oporavak. Ali sve te stvari ne bi trebalo da nam predstavljaju problem i utiču na našu igru".

Utiske posle pobede iznela je i Bianka Buša.

"Čestitke ekipi, teška je bila utakmice - očekivale smo tako nešto. Ekipa Nemačke je super tim, uvek se bore, sa njima nikad nije lako. Mislim da smo zasluženo pobedile, stvarno smo se borile u svakom setu. Bilo je mnogo preokreta. Trenutno nam znači svaki bod, svaki set, tako da dajemo maksimum. Drago mi je što smo pobedile 3:1 i uspele da uzmemo sva tri boda. Sutra nas očekuje utakmica sa Dominikanskom Republikom, igra se u ranom terminu od 10.30. Neće biti lako, imaćemo manje od 24 sata da se odmorimo i pripremimo. Biće težak meč, ali mi smo spremne za to", naglasila je Buša.

Libero Teodora Pušić je u finišu poslednjeg čina odradila važan posao u odbrani i tako pomogla ekipi da dođe do pobede u četiri seta.

"Veoma smo srećne zbog ove pobede. Otvorile smo meč kako treba, odigrale smo na visokom nivou, pobedile 3:1. Četvrti set je bio težak i rezultatski, ali najbitnije da smo pobedile. Nemačka se veoma borila - to se videlo od početka do kraja. Ali, mi smo bile bolje danas. Mi se nadamo plasmanu na Fajnal ejt. Sutra je još jedna utakmica pred nama i nadam se da ćemo završiti onako kako smo planirale", zaključila je Teodora Pušić.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - TREĆI VIKEND

Petak

Bugarska - Poljska 1:3 (28:26, 19:25, 16:25, 15:25)

Kanada - Italija 2:3 (25:22, 23:25, 14:25, 26:24, 10:15)

Nemačka - Srbija 1:3 (17:25, 25:23, 16:25, 28:30)

Kina - Dominikanska Republika U TOKU

Holandija - Japan U TOKU

15.30: Brazil - Turska



tagovi

Maja Ognjenovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTeodora Pušić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara