(©RK Eurofarm Pelister)
(©RK Eurofarm Pelister)

Makedonski prvak smenio trenera zbog pet poraza u Ligi šampiona i „neuspeha“ protiv Vardara

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.10.23. | 17:14

Aleksandar Jović razrešen dužnosti, Zvonko Šundovski podneo ostavku i Eurofarm Pelisteru

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Rukometni šampion Makedonije, u čijim redovima je nekoliko srpskih rukometaša, Eurofarm Pelister, u nastavku sezone imaće novog trenera. Posle samo dva meseca od početka šampionata, iz bitoljskog tima odlaze treneri Aleksandar Jović i Zvonko Šundovski, zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Izabrane vesti

Do smene je došlo posle neuspeha protiv Vardara kod kuće i meča u kojem je Eurofarm Pelister pobedio sa „samo“ četiri gola (iako su prethodno vodili sa devet), i to bi moglo da utiče u borbi za titulu. Tu su i mečevi u Ligi šampiona, gde ekipa koja se prvi put posle 18 godina vratila na tron u makedonskom rukometu nema pobedu (pet utakmica i pet poraza).

Zvonko Šundovski je podneo ostavku, a Aleksandar Jović je razrešen dužnosti, više neće biti prvi trener. Na njihovo mesto postavljen je Branko Angelovski, bivši makedonski reprezentativac, koji je imao ulogu sportskog direktora u Eurofarm Pelister. On će biti privremeni trener tima iz Bitolja.

Angelovski će debitovati u Ligi šampiona kod kuće protiv Kjelcea, a u petak će u Superligi predvoditi tim protiv svog bivšeg kluba Multi Esensa. Zatim sledi dvonedeljna pauza u klupskom rukometu, zbog međunarodne EHF nedelje.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

RK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara