Dušan Vasić (©MN Press)
Dušan Vasić (©MN Press)

Mala škola vaterpola Draška Gogova: Tri hica u “srce” Radničkog, nema neprobojnog zida za Zvezdu u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 20:27

Crveno-beli osvojili bodove i za prvenstvo i za regionalnu ligu…

Draško Gogov se vratio u Srbiju, ponovo je obukao kapicu Crvene zvezde i zamisao odgovornih u beogradskom klubu bila je da on bude taj koji će zameniti Veljka Tankosića, najboljeg strelca crveno-belih, i biti faktor odluke u velikim utakmicama.

Oscilirao je, isprva imao problema da uhvati šuterski ritam, ali je u Kragujevcu odradio tačno ono što Aleksandar Filipović očekuje od njega – svezao je tri gola u prelomnim trenucima. Ispalio je tri strele u “srce” Radničkog i doneo Crvenoj zvezdi treću uzastopnu pobedu u prvenstvu protiv ekipe Uroša Stevanovića – 10:7.

Izabrane vesti

Mala škola vaterpola Draška Gogova. Održao je predavanje, uprtio tim na leđa i odveslao do novih bodova. A, oni vrede duplo, jer crveno-beli su ih osvojili i za prvenstvo i za regionalnu ligu. Ovoga puta znatno lakše u odnosu na duel sa Kragujevčanima u Beogradu, gde suu trijumfovali tek posle peteraca.

Stupio je na scenu Draško Gogov u završnom činu, nije uspeo Radoslav Virijević da mu pronikne u mislio. Varao je i čuvare i rezervnog golmana kragujevačkog sastava, koji je dobio minute u završnici derbi susreta umesto Stefana Todorovskog. Pokušao je Uroš Stevanović rokadom da unese novu energiju u ekipu, da promeni tok utakmice, međutim, nije upalilo.

Stefanu Todorovskom su Dušan Vasić, kao i Marko Radović i Vuk Milojević stvarali poteškoće. Početkom treće deonice Vasić je pogotkom prvi put doneo crveno-belima prednost i nagovestio u kom smeru bi mogla da ode utakmica, da bi Zvezdin duo desnih krila napravio osetniju razliku. Sevnula je levica Marka Radovića, zatim je i Vuk Milojević sproveo loptu u mrežu desnom rukom sa nezgodne strane, a poslednji trzaj Radničkog bio je preko Miroslava Ranđića.

Kragujevčani su išli iz greške u grešku… Faulovi u napadu, nerealizovani kontranapadi, a ni okvir gola nije im bio naklonjen. Nikola Kojić uzdrmao je prečku, Vladimir Mišović je prstima skrenuo loptu do konstrukcije gola i pride imao nekoliko izvrsnih intervencija u završnici. Sve skupa upisao je 13 odbrana i, uz Draška Gogova, bio tas na vagi koji je prevalio na crveno-belu stranu.

Crvena zvezda je ostvarila šestu pobedu u Superligi Srbije, i dalje je bez poraza i kroz duele sa Radničkim prikupila je pet od mogućih šest bodova za Jadransku ligu. Dobro je utabala regionalnu stazu, no tek joj predstoje bitke sa Novim Beogradom, Partizanom i Šapčanima.

SUPERLIGA, DRUGI DEO – DRUGO KOLO:

Subota

GRUPA A (1-3)

Novi Beograd – Šabac 23:9

GRUPA A (4-6)

Proleter – Vojvodina 16:13

GRUPA B (1-3)

Radnički – Crvena zvezda 7:10

GRUPA B (4-6)

Nais – Valis 8:14


tagovi

VK Crvena zvezdaVK RadničkiSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara