Komentari na vest

Malo jedna Aleksandra Uzelac za Fluminense

O

Olimpijske

pre 4 meseca

Na olimpijske igre povesti 5 primaca- lozo busa brankica lazovic i uzelac. Sada ce na olimpijskim igrama ukupno biti 6 meceva, a od lakih meceva bice samo mec protiv kenije ako je izvucemo uopste u grupi ili protiv francuske. Svaki set je bitan jer se posle grupe pravi ukupna tabela tako da ce prvi tim igrati protiv osmog itd.. I brankica i lozo i uzelac su u nekim delovima karijera igrale korektore (brankica osvojila tursku ligu kao korektor) tako da one mogu mnogo bolje da odigraju eventualni set na poziciji korektora nego bjelica. A za ligu nacija zvati Miljevic, Caric, Taubner, Zelenovic. Dosao je kraj Ani bjelici koja spletkari po reprezentaciji i koja ima vise medalja nego jedna jovana brakocevic. Ko je pratio Budowlani ove sezone zna o cemu pricam, nije se naigrala ni u tom klubu.
T

Tacno

pre 4 meseca

U potpunosti se slazem sa komentarom, u grupi nece biti nekih meceva za odmaranje jer ekipa mora da se uigra za kljucni mec cetvrtfinala, a sada ce svih 12 najjacih timova na svetu igrati olimpijske igre preko rang liste, sa izuzetkom Kenije i Francuske, koja je sve bolja i koja ce se uigrati kroz ligu nacija. Mozda jedino videti da li brakocevic zeli da ide kao rezerva mada sumnjam, ako ne ubaciti brankicu ili lozo na korektora kad bude trebalo, obe bolje pucaju iz 2 i 1 nego Bjelica.
B

Bas to

pre 4 meseca

I ovako ce Gvideti potencirati da Tijana igra svaku utakmicu bas kao na EP pa je morala da trosi snagu na Madjarice i Ukrajinke, ali dobro manje meceva je na OI tako da je skroz realnije da se vodi vise primaca. Mislim da imamo skroz okej primace sa kojima moze da se pravi neka kombinacija i u slucaju odmaranja Boskovic. A on je lud covek ako i jednu starterku natera da ide na VNL pred najvaznije OI u karijerama ovih devojaka. Evo citam Turska najavila ful postavu za VNL, sa sve Vargas koja od oktobra ne igra zbog povrede..
z

zna se

pre 4 meseca

Vraca se Brankica. Ona i Busa u prvi tandem primaca . Lozo , Uzelac i Lazovic se bore za dva mesta za Olimpijadu.
B

Brundo

pre 4 meseca

Tesko je da se uklopi jer na EP i SP ide 14 odbojkasica a na OI 12.Tesko je zbog jake konkurencije u reprezentaciji.Ako idu 4 primaca onda je problem da idu i 4 blokera jer ostaju samo 4 slobodna mesta da se podele izmedju korektora, libera i tehnicara.
P

Pa nikad

pre 4 meseca

Nikad se na OI nije ni vodilo 4 blokera, uvek je i Terza vodio 4 primaca 3 blokera i jednog libera. Tako vecina radi 2 tehnicara, 2 korektora, 1 libero, 4 primaca i 3 srednjaka. Mada po meni ne vidim poentu 2 korektora jer ce Tijana igrati sve, mozda bolje da se onda povede vise primaca. A i ja svakako mislim da u Pariz idu- Brankica, Uzelac, Lozo i Busa.
N

Niko nikadaaaaaaaa

pre 4 meseca

@Bruno, niko nikad nije ni vodio 4 blokera. Terzic i u Tokio vodio 3 blokera. Vodio 2 tehnicara, 2 korektora i 4 primaca (Busa Milenkovic Mihajlovic i Blagojevic) Takav sistem uglavnom svaki selektor radi povede 4 primaca i 3 blokera. I kod nas je realnije da se povedu 4 primaca (Busa Lozo Uzelac i Mihajlovic ako se stvarno vraca zbog Pariza)
B

Brundo

pre 4 meseca

Jovana Brakocevic iako ima 35 godina bi bila korisniji korektor od Bjelice.Bjelica moze da igra na EP i SP protiv slabijih protivnika i u Ligi Nacija. OI nisu lako takmicenje.Sad je jos promenjen sistem takmicenja pa vise nema dve grupe sa po sest reprezentacija vec tri grupe sa po cetiri reprezentacije.To znaci da ce rezultati u grupi da budu mnogo bitniji nego pre. Mi smo 2016. jedva prosli grupu a onda u cetvrtfinalu smo pregazili Rusiju sa 3-0 a u polufinalu u istorijskom mecu pobedili SAD sa 3-2.
P

Pa nikad

pre 4 meseca

@Brundo, da ali iz grupe prolaze po 2 ekipe, sto je realno da cemo proci, bar bi trebalo jer imamo kvalitet. Po meni 2 korektora i nisu potrebna, nego povesti vise primaca. Na VNL povesti Anu Bjelicu i neku mladju kao sto je Gvidetti to pokusao 2023 na VNL al se Taubner povredila. Za Brakocevic se slazem ali ona od 2016. nije krocila u reprezentaciju i mislim da ce tako i ostati. Uzelac i Hena jako dobro igraju van Srbije trenutno ali i da odu na OI ja sumnjam da ce on nekoj dati sansu, mozda Aleksandri. Hena trunutno bolja u bloku i od Mine Popovic i Stevanovic zajedno. Aleksic u odlicnoj formi i jos na EP sam rekla da ona treba da bude nas starter bloker ali dobro on ocigledno ne misli tako.
č

činjenica

pre 4 meseca

Pošto niste obavešteni na OI u Pariz će ići 13 igračica a ta 13 će biti izmena i najverovatnije je da će to biti 2 libero jer je to bila uvek najkritičnija pozicija jer vodiš samo 1 libera i šta u slučaju da se povredi? Od primača trenutno ako se Brankica vrati je onda najrealnije da Lazovic ispadne iz rostera za Pariz ali po meni najveći višak je tu Bjelica i bolje je voditi 5 primača. Na kraju krajeva smanjen je broj mečeva sa 8 na 6 do potencijalnog finala i biće možda 1 meč gde bi Tijana mogla da odmori.
L

Lubenica

pre 4 meseca

Buša u minus fazi zadnjih godinu dana. Ni u Vakifu ništa spec. Nije mogla Jedinstvu da uzme više od 4 poena u Ligi šampiona. Mislim da je u ozbiljnoj krizi.
A

Aleksandraaa

pre 4 meseca

Najbolji poenter i najbolji server lige za sad, a u Brazilskoj ligi dosta reprezentativki Brazila igra 👏🏻 bravo Aleksandra i samo napred