Marko Milosavljević (©Reuters)
Marko Milosavljević (©Reuters)

Meč karijere Marka Milosavljevića

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 20:23

„Drago mi je da sam pomogao timu, da sam dao doprinos i u napadu. Napravili smo korak više u odnosu na prošlu godinu“, rekao je je junak pobede Srbije nad Holandijom

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Simultanka Marka Milosavljeva protiv Holandije. Nije išlo Petra Đorđića i Uroša Borzaša, pa je Toni Đerona u nastavku napravio pravi potez. Pružio je šansu rukometašu Ademar Leona koji je za 30 minuta čak devet puta zatresao mrežu Lala.

Izabrane vesti

Prva dva napada se podigao sa deset metara, kasnije je pucao od samopouzdanja, sam igrao protiv tima Štafana Olsona. Posle meča, razumljivo blistao je od sreće nekadašnji levi bek Crvene zvezde i niškog Železničara.

Jeste, ovo mi je utakmica karijere. Neću da lažem, sigurno je. Najvažnije je da smo pobedili, trjumfalno završili Svetsko prvenstvo“, bili su prvi utisci Milosavljevića za Mozzart Sport.

I u prethodnom meču protiv Argentine, levi bek Ademar Leona je pokazao da Đerona na njega može da računa i u napadu, a ne samo u odbrani. Postigao je tri gola i videlo se da je u najboljoj formi od naših levih bekova.

Taj meč mi je dao samopouzdanja. Drago mi je da sam pomogao timu, da sam dao doprinos i u napadu“.

Četiri pobede, dva poraza, učinak je Orlova na ovom šampionatu.

Ostaje žal za mečevima sa Nemačkom i Norveškom, ali nećemo više da pričamo, šta bi bilo, kad bi bilo. Zadovoljni smo na kraju. Napravili smo korak napred u odnosu na prošlu godinu. Siguran sam da će ova ekipa uz kontinuitet rada za koju godinu da ide na medalju“.

Šta će reći Manolo Kadenas, trener Ademar?

Ne znam, verovatno će biti zadovoljan“, sa osmehom je zaključio Milosavljević.

Srbija je 11. na svetu, najveći uspeh srpskog rukometa od Svetskog prvenstva 2013. godine.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeMarko MilosavljevićSvetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara