"Milica Mandić"
"Milica Mandić"

MI: Još tri medalje za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.13. | 18:47

Milica MAndić i Zorana Arunović osvojile srebro, a Damir MIkec bronzu na Mediteranskim igrama u Mersinu

Milica MandićOlimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama  u Mersinu, a strelci su nastavili tradiciju osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Zorana Arunović osvojila je srebro u disciplini vazdušni pistolj, dok je Damir Mikec istim oružjem  stigao do bronzanog odličja.

Osvajačica jedinog zlata za Srbiju u Londonu u polufinalu je pobedila domaću takmičarku Eris Jarpak sa 6:2, a u finalu je posle velike borbe poražena sa 3:2 od Francuskinje Meve Melie.
"Žao mi je što nisam uspela da osvojim zlato, ali i ovu medalju smatram uspehom. Imala sam jedan nepriznat udarac i možda je i to uticalo na dalji tok borbe, ali sada je sve gotovo. Nisam na vreme postavila blok u odlučujućem poenu, ona je to znala da iskoristi i pobedila", rekla je po završetku finala Milica Mandić.

Izabrane vesti

Arunovićeva je drugo mesto osvojila pošto je u finalu imala 200,6 krugova, zlato je osvojila Francuskinja Selin Gobervil (202,5), a bronzu Slovenka Petra Dobravec (175,5). Druga srpska predstavnica u ovoj disciplini Bobana Veličković zauzela je peto mesto sa 136,2 kruga.

Damir Mikec je u finalnu seriju ušao kao četvrtoplasirani, a takmičenje je završio iza pobednika Španaca Pabla Karere i  Turčina Jusufa Dikeca, koji je u finale ušao kao osmi. Osvajač bronzane medalje iz Londona Andrija Zlatić plasirao se na četvrtu poziciju.

Ovo je treća medalja Damira Mikeca sa Mediteranskih igara i druga bronzana. Ima srebro iz Peskare 2009.  u disciplini malokalibarski pištolj i dve bronze iz Almerije 2005. i sada iz Mersina 2013. vazdušnim pištoljem.

Sutra je na programu drugi dan streljačkog turnira kada će vazdušnom puškom gađati Andrea Arsović, Ivana Maksimović, Nemanja Mirosavljev i Dejan Pešić.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrija ZlatićDamir MikecEvropaMediteranske igreMilica MandićSrbijaZorana Arunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara