Mikaela Šifrin (©Reuters)
Mikaela Šifrin (©Reuters)

Mikaela Šifrin za treptaj oka ispred Lare Gut u Zeldenu, 70. trijumf Amerikanke u Svetskom kupu

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 14:31

Košmaran start sezone za Italijanke

Olimpijska šampionka u veleslalomu Mikaela Šifrin trijumfalno je otvorila novu sezonu Svetskog kupa u alpskom skijanju. Amerikanka je za treptaj oka u Zeldenu bila bolja od Lare Gut-Behrami. A, na pobedničkom postolju pridružila im se aktuelna šampionka - Petra Vlhova. Bio je to 70. trijumf Amerikanke u Svetskom kupu, a do njega je došla vremenom 2:07.22.

Mikaela Šifrin kao u najboljim danima. Amerikanka je tri sezone u nizu osvajala Veliki kristalni globus, povrede su je isekle i odaljile od vrhunskih ostvarenja, ali, čini se, da je u olimpijskoj godini opet na potrebnom nivou da “ubere” još koje odličje, ali i povrati primat u Svetskom kupu. 

Izabrane vesti

Zaostajala je Mikaela Šifrin posle prve trke dve stotinke za Larom Gut-Behrami. Svesna je bila Švajcarkinja da joj ta prednost ništa ne garantuje, da se gubi i minimalnom greškom... Pritisak je porastao posle sjajne druge vožnje Mikaele Šifrin, koja je u tom trenutku vodeću Petru Vlhovu iza sebe ostavila za sekundu i 30 stotinki. Nedostajalo je Lari Gut brzine u poslednjih 100 metara trke na glečeru Retenbah, pa je u cilj uletela sa 14 stotinki zakašnjenja u odnosu na rezultat koji je postavila Mikaela Šifrin

Najboljih deset u austrijskom skijalištu Zelden kompletirale su domaća takmičarka Katarina Linsberger, Marija Tereze Tviberg, Slovenka Meta Hrovat, Valeri Grenije, Tesa Vorli, Nina Obrajan i Ramona Zibenhofer. 

Italijanske skijašice imale su košmaran start sezone. Marta Basino, prošlogodinja pobednica u Zeldenu, i Irene Kurtoni završile su nastup već posle prve vožnje, dok je Federika Brinjone u drugoj preusko, u punoj brzini, prišla kapiji koja ju je katapultirala sa staze. 

Najveće iznenađenje bilo je ostvarenje Kanađanke Valeri Grenije, koja je bila prva posle pete vožnje. Nikada Kanađanke nisu bile na postolju u Zeldenu - nisu ni ove godine. Pojeli su pritisak i očekivanja Valeri Grenije, ali će biti zadovoljna rezultatom na startu sezone. S druge strane, najveće razočarenje je Štefani Bruner. Austrijanka ponovo nije uspela da poveže dve dobre vožnje. Posle prve bila je trećeplasirana, a po podvlačenju crte 17. u Zeldenu.


tagovi

Svetski kup u alpskom skijanjusvetski kup u skijanjuzimski sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara