Gardašević (© MN Press)
Gardašević (© MN Press)

Milica Gardašević dobila Ivanu Vuletu: Triput poboljšala lični rekord i postala šampion Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 19:30

Vredan rezulat ostvario i Aleksa Kijanović

Svi znaju za Ivanu Vuletu, a dolazi vreme Milice Gardašević. Jedno je sigruno, srpska atletika ne bi trebalo da brine za odlične rezultate u skoku udalj u konkurenciji dama.

Na Prvenstvu Srbije, u Atletskoj dvorani u Beogradu, Milica Gardašević je postala prvak države. Ne samo to, nego je triput poboljašavala lični rekord. Već u prvoj seriji je doletela do 6.73 m, zatim je posle dva prestupa, u četvrtoj bila za centimetar uspešnija, u petoj je opet prestupila, da bi se u završnoj zaustavila na  6.90 m. Koliko je taj rezulat vredan vidi se na osnovu činjenice da je to drugo ostvarenje na svetu u 2023.

Izabrane vesti

Iza Milice Gardašević ostala je Ivana Vuleta, koja je u drugoj zabeležila skočila 6.81, a onda tokom treće seriji osetila je bol u nozi i odlučila da ne iskoristi preostale pokušaje, pa se povukla.

Ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da ga prekinem takmičenje pošto sam osetila bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put. Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša“, istakla je Vuleta.

U bacanju kugle u konkurenciji muškaraca slavio je Armin Sinančević (21.19) ispred Asmira Kolašinca (20.36), u u skoku uvis pobedio je je Emir Rovčanin rezultatom 2.11 m, dok je Aleksa Kijanović bio sjajan u trci na 60 metara, u finalu je  istrčao deonicu za 6.66 sekundi (peti put ove sezone). Norma za Evropsko prvenstvo iznosi 6.63.

U trci na 1500 m najbolje vreme ostvarila je Teodora Simović (četiri minuta, 30 sekundi i 88 stotinki), Boško Kijanović je pobedio je u trci na 400 m (47.16), dok je u trci na 60 m kod dama slavila Milana Tirnanić (7.34).

Za nedelju je zakazano takmičenje u muškom skoku udalj, kao i trke na 60 m prepone, na 200 m, 800 m i 3000 m.


tagovi

Milica GardaševićIvana VuletaatletikaAsmir KolašinacArmin Sinančevićaleksa kijanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara