Nadica Božanić (©MN Press)
Nadica Božanić (©MN Press)

Milica Mandić dobila naslednicu! Nadica Božanić nova svetska šampionka

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.11.22. | 09:20

Ponovo se vijori srpska trobojka u Gvadalahari

Žetva medalja u tekvondov se nastavlja! Novi je Srbiji donela – Nadica Božanić.

Srpska trobojka ponovo se vijori u Gvadalahari. Milica Mandić dobila je naslednicu, a Tijana Bogdanović “konkurenciju”. Nadica Božanić je u kategoriji do 73 kilograma osvojila svetsko zlato! Sa pet pobeda popela se na krov sveta i na 25. Svetskom prvenstvu u Meksiku donela Srbiji ukupno petu medalju.

Izabrane vesti

Nadica Božanić je u finalu pobedila Li Da Bin iz Južne Koreje – 2:0 (12:8, 9:3), posle velike borbe. Da bin je tako doživela novi poraz u finalima od Srpkinja, prošle godine je u finalu Olimpijaksih igara u Tokiju poražena od Milice Mandić.

Na putu do finala Nadica Božanić je bila bolja od Sade Jaren Uzunčavdar iz Turske – 2:0 (7:5, 7:2), američke tekvondistkinje Medlejn Gorman Šor – 2:1 (9:3, 10:13, 3:2), Džansel Deniz iz Kazahstana – 2:0 (15:3, 8:8), kao i Britanke Rebeke Mekgoven u polufinalu – 2:0 (8:6, 6:2).

Pre Nadice Božanić su za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Meksiku medalje osvajali: Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro), Tijana Bogdanović (bronza) i Stefan Takov (bronza).

Nadica Božanić je pre svetske titule u Gvadalahari bila evropska šampionka u kadetskoj konkurenciji, svetska u juniorskoj, a srebro je osvojila na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine


tagovi

Nadica Božanićtekvondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara