Miloš Ćuk i Dušan Mandić (©MN Press)
Miloš Ćuk i Dušan Mandić (©MN Press)

Miloš Ćuk: Osvojen kup je samo početak i veliki podstrek za još veća dostignuća

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.12.21. | 22:38

Radnički u vitrine uneo treći trofej za devet meseci

Drugi kupuju, Radnički stvara. I pažljivo bira kako će nadograditi šampionski tim. Osnova – ista. Jedna izlazni i dva ulazna transfera. Za sada, greške nema. Kragujevčani su prigrlili novi trofej, jedini koji im je izmakao u prošlogodišnjoj istorijskoj sezoni u kojoj su osvojili prvenstvo Srbije i Jadransku ligu. Od večeras se u njihovim vitrinama nalazi i trofej kupa.

I upravo to što je Radnički sačuvao okosnicu, a na klupi ima čoveka koji ga je davne 2015. vodio u finalu Lige šampiona, najveća je prednost tima iz Kragujevca. Uroš Stevanović poznaje ovaj tim u dušu, nadogradio je sa dva igrača svetske klase – Milošem Ćukom i Josipom Vrlićem, i dobio je esktra kvalitet. Ponovo je složen šampionski mozaik.

Izabrane vesti

Tri beogradska kluba zaigrala su na završnom turniru Kupa Srbije na Dorćolu, a pehar ide u Kragujevac. Sistem se ne kupuje, sistem se gradi. Udario je Radnički zdrave temelje, okrenuo se svojoj školi, radu sa decom i stvaranju igrača. Stigla je i nagrada u vidu trećeg uzastopnog trofeja i pobede protiv favorizovanog Novog Beograda. Objedinio je Radnički trofeje, u Kragujevcu stanuje osvajač regionalne lige, prvenstva i Kupa Srbije.

Izvršili su Novi Beograd i Radnički „trampu“ na leto. Strahinja Rašović je iz Kragujevca krenuo put Novog Beograda, a Miloš Ćuk u suprotnom smeru. Najzvučnije pojačanje Radničkog smatra da je u velikom finalu presudila agresivnost Kragujevčana, ali i fantastični golman Lazar Dobožanov, koji je „spustio roletnu“.

„Jedno lepo veče, jedna lepa naša partija. Mislim da je publika uživala. Utakmica je bila izuzetno borbena, sa puno duela i plivanja. Mi smo bili dovoljno agresivni i kroz tu agresivnost smo useli da nadomestimo sve nedostatke. Isto tako i kroz želju i volju, i rekao bih da je to presudilo večeras. Istakao bih Dobožanova večeras. Zaista nam je dao vetar u leđa sa odličnim odbranama, a njih je bilo mnogo. Pogurao nas je, onda je i napad bolje funkcionisao kada znamo da on stoji iza nas. Sad je vreme slavlja, možemo konačno malo i da se opustimo“, rekao je Miloš Ćuk za Mozzart Sport.

Radost vaterpolista Radničkog (©MN Press)Radost vaterpolista Radničkog (©MN Press)

Dva puta je Novi Beograd ove sezone – i to poprilično lako – izašao na kraj sa Radničkim. Nadigrao je sastav Uroša Stevanovića u grupnoj fazi Lige šampiona i Superligi, ali kada je došao okršaj za prvi pehar, tim snova bio je svoja bleda senka. Proveo se kao u prošlosezonskom finalu nacionalnog šampionata. Radnički mu je očitao još jednu lekciju.

„Ogroman motiv je bio to što ih nismo dobili u prethodne dve utakmice. Prelako su nas dobili u Ligi šampiona i prvenstvu. Radili smo na sebi sve ovo vreme i uspeli smo da nadoknadimo njihov veći kvalitet. Sezona je duga, biće još mnogo duela sa Novim Beogradom, ali i sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Ovo je samo početak“, poručio je proslavljeni reprezentativac Srbije i dodao:

„Velika je stvar to što je Radnički objedinio domaće trofeje, ali mi se nećemo zadovoljiti sa tim. Ovo je veliki podstrek da napravimo još veće rezultate“.



tagovi

VK RadničkiMiloš ĆukUroš StevanovićKup Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara