Mina Popović i Bianka Buša (©MN Press)
Mina Popović i Bianka Buša (©MN Press)

Mina Popović: Pet setova - nije ni to loše, kad sve ide lako ekipa se opusti

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 10:16

Odbojkašica Srbije veruje da će iskustvo iz teškog duela sa Rusijom mnogo značiti ekipi pred nastavak EP

Ruku pod ruku sa Tijanom Bošković povela je Mina Popović Srbiju ka pobedi protiv Rusije. Odigrala je savršen peti set i u ključnim trenucima bila je važan adut naše reprezentacije. Tri lopte je dobila u napadu, sve tri je poslala u neodbranjeni deo terena. Postavila je bitan blok, odservirala dobro... Nije samo u taj-brejku pokazala šta zna, nego je tokom celog dramatičnog meča bila na visini zadatka.


Izabrane vesti

Ekipa je na nju mogla da se osloni, a ona je uživala slušajući huk sa tribina.

Prelepo je stvarno, konačno igramo pred publikom. Uživale smo u svakom trenutku ovog takmičenja do sada“, uz osmeh je pričala Mina po završetku poslednjeg meča u grupnoj fazi. „Osećamo podršku sa tribina, čujemo navijače sve vreme. Oni su naravno, što se kaže, još jedan igrač na terenu uz nas. Mnogo nam znače i stvarno bih se svima zahvalila. Prelepo je“.

Srpkinje su posle četiri maksimalne pobede, najteži izazov imale u petom kolu protiv 17-godišnje Fedorovceve, koja je odavno proglašena čudnom od deteta i njenih veoma motivisanih saigračica.

Rusija ima mladu ekipu za ovo takmičenje, koja će sigurno igrati sve bolje u narednim godinama. Protiv nas su pokazale kako umeju da se bore i kakve su kad je želja na visokom nivou. Nije nam bilo ni malo lako. Zadovoljne smo što je utakmica završena u našu korist. Sad idemo dalje... Videle smo kakav je doživljaj igrati pet setova, možda nije to ni toliko loše za nas“.

Dva seta su bila dovoljna da Srbija overi prvu poziciju na kraju grupne faze. Posle ostvarenog cilja, došlo je do malog opuštanja, pa je duel postao izuzetno dramatičan.

Mislim da su jake utakmice uvek značajne i važne. Kada sve ide lako, onda se ekipa opusti, mislim da to dođe prirodno. Onda je malo teže da posle kada bude komplikovanije da se doda gas... Sigurno da će nam ovakav meč značiti“.

Četvrtak, petak i subota su slobodni dani za našu reprezentaciju. Meč osmine finala trebalo bi da bude na programu u nedelju uveče u „Štark areni“, ali se tačan termin i protivnik još čekaju.

Prija će nam pauza, jer smo veoma umorne, i zbog svega pre EP. Sigurno da će nam značiti ti dani bez utakmica da se odmorimo, treniramo, oporavimo se. I onda nastavimo još jače u osmini finala“, zaključila je Mina Popović.




tagovi

Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara