Vojin Čabrilo (©sbrl.rs)
Vojin Čabrilo (©sbrl.rs)

Mladi Srbin iz Crvenke na leto stiže kod Anđelkovića i Ilića u Tuluz

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 10:17

Levi bek Vojin Čabrilo iz drugoligaške konkurencije u Srbiju dolazi u jedan od najjačih šampionata na svetu

Kadetski reprezentativac Srbije Vojin Čabrilo od leta igraće u jednom od najjačih šampionata na svetu, francuskom. Levi bek Crvenke, ima 18 godina, dolazi u Tuluz kod srpskog stručnjaka Danijela Anđelkovića, piše specijalizovani rukometni portal handzone.net.

Doduše, u tekstu se navodi da talentovani bek igra u Crvenoj zvezdi. Greška kolega iz Francuske, Čabrilo je rukometaš Crvenke.

Izabrane vesti

Mladi levi bek ove sezone igra odlično u najslađem selu. Na 11 utakmica je postigao 71 gol, a dva puta je bio najkorisniji igrač meča u drugoligaškoj konkurenciji u Srbiji. Crvenka je posle prvog dela sezone u grupi Sever-Centar na trećem mestu, iza Smedereva i Uba i boriće se za ulazak u Superligu Srbije.

21.00: (1,95) Francuska (8,00) Švedska (2,15)

Čabrilo je letos igrao za Srbiju na Evropskom prvenstvu za kadete u Podgorici, generaciju koju je s klupe predvodio Aleksandar Brković, a u kojoj su nosioci igre Vukašin Antonijević iz Celja, Uroš Mitrović iz Visle Plock i Simo Šijan iz Vojvodine (ove sezone na pozajmici u Kikindi).

Tuluz je ove sezone „ubica velikana“ u zemlji Galskih petlova. Klub koji predvodi nekadašnji srpski reprezentativac je pobedio sva tri tima koja se bore za titulu, Pari Sen Žermen, Monpelje i Nant. Skoro deceniju dres ovog francuskog kluba nosi kapiten Srbije Nemanje Ilić. Dve sezone je boje Tuluza branio levi bek Orlova Uroš Borzaš, dok je član ovog tima bio i nekadašnji reprezentativac Milan Jovanović koji se ove godine vraća na teren posle dugog odsustva. Potpisao je početkom meseca za Metaloplastiku.



tagovi

RK CrvenkaDanijel AnđelkovićNemanja IlićVojin ČabriloRK Tuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara