"Tomas Bah i Vladimir Putin"
"Tomas Bah i Vladimir Putin"

MOK poslušao Putinov savet – Rusija ipak ide u Rio

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.07.16. | 14:34

Nakon nepovoljnog izveštaja Svetske antidoping asocijacije WADA, MOK ipak nije isključio Ruse sa Olimpijskih igara, što je predložio i Vladimir Putin

Tomas Bah i Vladimir Putin

Međunarodni olimpijski komitet u Lozani, MOK neće suspendovati Rusiju sa Olimpijskih igara u Riju. Nakon izveštaja Svetske antidoping agencije WADA o sistemskom dopingu, odlučeno je kako je korisnije kažnjavanje odgovornih funkcionera nego cele sportske nacije. Ovakav zaključak preneo je Skaj sport najavivši rigorozne kazne za one na koje MOK bude smatrao da najviše i zaslužuju.

Izabrane vesti

Prvi čovek MOK-a Tomas Bah ranije je izjavio da će u opticaju biti oštro kažnjavanje, što je u prvi mah shvaćeno kao izbacivanje Rusije sa Olimpijskih igra. Na kraju je ispalo da se tresla gora niokočega, odnosno da bi i za sam MOK preveliki zalogaj bilo izbacivanje Rusije sa najprestižnije smotre sporta.

Na optužbe WADA asocijacije koje su direktno usmerene protiv Rusije, a odnose se na mahinacije sa doping-testovima tokom Olimpijskih igara 2014. godine u Sočiju, po hitnom postupku reagovao je Kremlj.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je u pitanju opasno mešanje politike u sport, što je posledica svedocenja Grigorija Rodčenkova, čoveka sa skandaloznom reputacijom.

Podsećanja radi, Radčenkov je bivši šef antidoping laboratorije Rusije, protiv koga se u Rusiji vodi krivični postupak. Da situacija bude još zamršenija optuženi za mahinacije sa dopingovanjem nije dostupan Ruskom pravosuđu jer se preselio čak u Los Anđeles.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir PutinTomas BahRusijaOlimpijske Igre 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara