""
""

Moto GP fleš test - Suzukijev manijak je poveo kraljevsko kolo

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.17. | 13:19

Andrea Janone na Suzukijevom motociklu je pokorio Sepang za manje od dva minuta bacivši u drugi plan Jamahu i Dukati

Zovu ga Manijak, a da svaki nadimak ima svoj koren i smisao, danas je na Sepangu majstorski dokazao Andrea Janone, motociklista Suzukija. Zabeležio je najbolje vreme na stazi, pa od danas važi da najbrži krug u Maleziji može da se vozi za 1.59,4 sekunde. Tako je ispalo da je Janone brži i od Kejsija Stonera koji je juče visoko istakao zastavu Dukatija na čuvenoj pisti.

Izabrane vesti

Popularni Manijak međutim nije bio jedini koji je krug uspeo da završi za manje od dva minuta. Magično vreme sustigao je Meverik Vinjales. Njegova trka sa štopericom pokazala je 1.59,859 sekundi. Treće mesto svojio je Alvaro Bautista koji je vozio ispod magične vremenske granice.

Ave Doktore – italijanska ordinacija ocenjuje Jamahini GP domaći zadatak

Kada je reč o fantastičnom trilingu, odnosno RosijuLorencu i Markezu, dobro je reći da je slavni Doktor uspeo da se dokopa tek četvrtog mesta. Horhe Lorenco je stigao do osmog mesta, a Mark Markez nije mogao brže od desete pozicije. Da li možete da zamislite startni grid na Sepangu u situaciji po kojoj bi se rezultati današnjeg testiranja bodovali kao startni plasman za trku?

BIVŠI JAMAHIN PULEN, HORHE LORENCO LOŠE SE PROVEO NA SEPANGU

Na kraju, bitno je reći da je Doktor danas testirao nova, odnosno skrivena zakrilca kojima Movistar Jamaha pokušava da zaobiđe propise kojima Dorna u ovoj sezoni striktno zabranjuje ovaj dodatak koga je prvi izumeo Dukati.

Vratimo se na testiranje. Vožnje na Sepangu su danas na kratko prekinute zbog izletanja Tito Rabata koji je odmah prebačen u bolnicu. Prema prvim informacijama, motociklista nije pretrpeom ozbiljnije povrede.

(Foto: Action Images)


tagovi

Andrea JanoneDukatiHorhe LorencoJamahaKejsi StonerMark MarkezMeverik VinjalesMoto gpSuzukiTito RabatudesValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara