Odbojkašice Jedinstva (©CEV)
Odbojkašice Jedinstva (©CEV)

Možda u LŠ nije išlo, ali CEV Kup je druga priča: Jedinstvu dva seta fale za polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 20:49

Pazovčanke odigrale odličan meč protiv Nojšatela u Rumi - 3:1

Šampion Srbije možda nije mogao da se nosi sa najjačim rivalima u Ligi šampiona, ali je zato u drugom po rangu evropskom takmičenju pokazao da mu je mesto u samoj završnici. U prvom meču četvrtfinala CEV Kupa Pazovčanke su osvojile sva tri boda protiv Nojšatela i tako se značajno približile polufinalu - 3:1 (25:27, 25:23, 25:20, 25:20).

Samim tim što su devojke iz Švajcarske u prethodnoj rundi izbacile nemački Drezden, znalo se da nisu baš lagan protivnik. Ali, svakako se večeras videlo da nisu ni rival zbog kog Cakovićeve izabranice treba da osećaju neki strah.

Izabrane vesti

Uzele su Marija Miljević i drugarice sva tri boda na domaćem terenu, pa su im za prolazak potrebna dva seta u revanšu. Svaka pobeda i poraz 2:3 ih vodi dalje, a ukoliko protivnice slave 3:0 ili 3:1 igraće se zlatni set do 15 poena.

Nije sve od starta bilo blistavo za domaći tim u Rumi, ali kad je trebalo Pazovčanke su bile na visini zadatka. Oko 1000 gledalaca moglo je da uživa i u sjajnim odbranama, pametnim napadima, snažnim blokovima... Završnica prvog seta je pripala švajcarskoj ekipi, a u naredna tri kad god se odlučivalo Jedinstvo je vodilo glavnu reč.

Branka Tica je večeras na svojim krilima vodila saigračice. Zabeležila je 24 poena i bila najzaslužnija za važan trijumf. Tamara Miljević i Una Vajagić postigle su po 17, a Minja Osmajić deset.

Pazovčanke će ukoliko prođu dalje, u polufinalu igrati sa boljim iz duela Budovlani Lođ - Bezije.

ČETVRTFINALE CEV KUPA ZA ODBOJKAŠICE

UTORAK

Jedinstvo - Nojšatel UK 3:1

Vašaš - Pariz 1:3

SREDA

18.00: Budovlani Lođ - Bezije

20.00: Volero Le Kane - Kjeri

***igraju se dva meča u četvrtfinalu


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV KupJovo CakovićBranka Tica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara