Polufinalisti Lige šampiona (CEV)
Polufinalisti Lige šampiona (CEV)

Može li Peruđa do prve evropske titule i da li je Kamil Semenjuk taj koji donosi prevagu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 09:50

Danas počinju polufinalni mečevi Lige šampiona za odbojkaše

Još četiri ekipe sanjaju ove sezone da postanu evropski šampioni. Za sve ostale je Liga šampiona već postala prošlost, mogu da sklapaju planove za narednu takmičarsku godinu, a Jastrežebski, Zaksa, Peruđa i Halkbank nastavljaju da se nadaju Torinu.

Ko će 20. maja izaći na megdan u velikom finalu biće poznato posle polufinalnih dvomeča. Prvi obračuni su na programu večeras, a revanš mečevi se igraju 5. i 6. aprila.

Izabrane vesti

Odbojkaši Zakse brane trofej, tačnije jure treću uzastopnu evropsku krunu. Na putu im stoji tim koji ima zvanje aktuelnog svetskog prvaka i prilično moćan sastav. U pitanju je Peruđa, koja je ostala kao jedini italijanski predstavnik u elitnom takmičenju.

Simone Đaneli, Vilfredo Leon i drugari igraju fantastično ove sezone, pa se svi u klubu nadaju da je konačno došlo vreme da se osvoji prva evropska titula. Samo jednom su igrali finale, bilo je to 2017. godine kada je prvak postao ruski Zenit.

Zaksa je promenila sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali je pokazala da šampionski gen nije nestao. Odigrala je sjajne utakmica sa Trentinom u reprizi poslednja dva finala i posle zlatnog seta izborila polufinale. Sigurno da publiku i u Poljskoj i u Italiji nedelju dana kasnije čekaju spektakularni dueli, jer su obe ekipe vrhunske i imaju najveće ambicije.

Dodatnu čar ovim okršajima daće Kamil Semenjuk - igrač koji je prošle sezone bio MVP Lige šampiona u dresu Zakse, a sada je važna uzdanica Peruđe. Videćemo da li je kupovina Poljaka bila presudan potez koji donosi uspeh...

Drugi polufinalni par deluje na papiru malo manje atraktivan, ali to ništa ne mora da znači. Halkbank je sigurno najveće iznenađenje u ovom društvu, a Jastrežebski je sasvim očekivano tu jer je u polufinalu igrao i prošle godine.

Zapravo, učesnici polufinala su u velikoj meri isti jer su prethodne sezone do te stanice stigli Peruđa, Zaksa, Jastrežebski i Trentino. Ovog puta je samo klub za koji igraju Marko Podraščanin i Srećko Lisinac zamenio turski Halkbank. Tim koji predvodi sjajni Nimir Abdel-Aziz je u četvrtfinalu eliminisao prvaka Italije Lube, pa se siguno neće uplašiti ni Jastrežebskog.

Večeras nisu na programu samo utakmice Lige šampiona, već i prvi obračun u finalu CEV kupa. Do završnice drugog po rangu evropskog takmičenja stigli su Modena i Roselar, a njihov prvi duel počinje u 20.30. Ngapet, Ladumdžija, Stanković i ostali članovi italijanske čete su favoriti, ali neće imati lak zadatak jer su Belgijanci do sad pokazali da od nikoga ne zaziru. Posebno ne kada je na talonu trofej...

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE (PRVI MEČEVI)

Sreda

18.00: (2,03) Halkbank - Jastrežebski (1,70)

20.30: (2,70) Zaksa - Peruđa (1,40)

FINALE CEV KUPA (PRVI MEČ)

20.30: (1,12) Modena - Roselar (5,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

OK PeruđaOK JastrežebskiCEV Liga šampionaHalkbankOK Zaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara