Isidora Kockarević u napadu (©MN Press)
Isidora Kockarević u napadu (©MN Press)

Na domaćoj sceni učinak 12-0: Jedinstvo nedodirljivo i posle derbija u Lajkovcu

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 21:45

U prvom susretu polufinala Kupa Srbija ekipa iz Stare Pazove pobedila Železničar - 3:0

Odbojkašice Uba i Jedinstva su korak bliže finalu Kupa posle prvih utakmica polufinala. Sinoć su izabranice Marijane Boričić savladale Partizan na gostujućem terenu, a večeras je brejk napravilo i Jedinstvo u Lajkovcu protiv Železničara.

Isidora Kockarević i saigračice su nastavile neverovatnu seriju koja traje od starta sezone - zabeležile su 12. uzastopnu pobedu. U prvenstvu imaju skor 9-0 na vrhu tabele, a u Kupu Srbije su upisale još tri trijumfa. Poslednji u nizu ostvarile su maksimalnim rezultatom protiv tima Branka Kovačevića - 3:0 (25:19, 25:17, 25:20).

Izabrane vesti

Zbog svega što su u poslednje vreme oba kluba pokazivala delovalo je da će ovo biti pravi derbi, ali očekivanja nisu ispunjena... Jedinstvo je potpuno izdominiralo, a protivnice nisu imale šansu čak ni da produže meč. Najbolja u pobedničkom rosteru bila je Tamara Miljević sa 15 poena - 11 iz napada i četiri iz bloka, pratile su je Branka Tica sa 12 i Isidora Kockarević sa devet.

Kod poraženih je jedina dvocifrena bila Aleksandra Uzelac - 14 poena, a Vanja Ivanović je stala na devet.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da obe ekipe imaju po jednu pobedu, finalistu će odrediti bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svakog meča pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. Ako na ovakav način ne može da se odredi pobednik, onda se igra zlatni set.

Revanš mečevi bi trebalo da se odigraju 27. ili 28. decembra. Domaćini će biti Ub i Jedinstvo - oba tima koja su slavila u prvim okršajima.

POLUFINALE KUPA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Utorak

Partizan - Ub 1:3

Sreda

Železničar Lajkovac - Jedinstvo Stara Pazova 0:3

***revanš utakmice na programu 27. ili 28. decembra


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Železničar Lajkovackup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara