Miloš Barudžić i Teodora Veličković (Foto: RK Radnički Kragujevac)
Miloš Barudžić i Teodora Veličković (Foto: RK Radnički Kragujevac)

Najbolji strelci na rukometnoj mapi Srbije dolaze iz Kragujevca

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 12:40

Teodora Veličković i Miloš Barudžić iz Radničkog obeležili jesenji deo sezone

Rukometni klub Radnički je po mnogo čemu specifičan na rukometnoj mapi Srbije. Posebnim ga čini i što pod jednom kapom egzistiraju i ženska i muška selekcija koje godinama sa uspehom pružaju odlične partije u Arkus ligi i čine Kragujevac jednim od vodećih rukometnih centara u Srbiji. U upravo završenoj jesenjoj sezoni, jedna od činjenica na koju su klub i navijači posebno ponosni je to što Radnički ima najbolje strelce šampionata u obe konkurencije, Teodoru Veličković sa 82 i Miloša Barudžića sa 101 postignutim golom.

Teodora ističe koliko joj znači ova laskava titula i individualna priznanja uopšte.

Izabrane vesti

"Titulu najboljeg strelca koju sam ponela i ove polusezone ne smatram samo svojom zaslugom. Svaka saigračica ima veliku ulogu u tome, kao i stručni štab koji svakodnevno radi sa mnom, pruža mi podršku i daje vetar u leđa. Ne mogu da kažem da mi ne znači, ali isto tako sam uverena da je ovo sve deo timskog rada", rekla je rukometašica Radničkog

Miloš u svemu tome pronalazi dodatni motiv.

"Svako priznanje je veliki uspeh za mene. Trenutna pozicija na listi strelaca mi je posebno draga zato što je to dokaz da sam među najboljima u državi, kao i dodatni motiv da svojim radom i zalaganjem napredujem još više i pružam sve bolje i bolje partije", ističe Barudžić.

Teodora Veličković (Foto: RK Radnički Kragujevac)Teodora Veličković (Foto: RK Radnički Kragujevac)

Individualne nagrade su lepe, ali je timski uspeh ispred svega.

"Ni u jednom trenutku mi cilj nije bio da stavim sebe na prvo mesto, svaki gol koji sam dala je u svrhu ekipnog uspeha i fokusirana sam u tom pravcu. Nastaviću istim tempom i ako sezonu završim kao najbolji strelac biće to kruna uspeha kako za klub tako i za mene", napominje Teodora Veličković.

Istog stava je i Barudžić.

"Mi smo svi jedan tim i nikada nisam stavljao sebe ispred ekipe, neću to raditi ni u budućnosti. Ekipa je ta koje je zaslužna za to što sam na vrhu i samo timskim radom svako od nas može zaslužiti neko individualno priznanje".

Miloš Barudžić (Foto: RK Radnički Kragujevac)Miloš Barudžić (Foto: RK Radnički Kragujevac)

Kao istaknuti pojedinci seniorskih selekcija trude se da pomognu mlađima.

"Mlade devojčice prekomandovane iz druge ekipe vredno rade i gledaju na nas “starije” kao svoje uzore, a mi se trudimo da im pomognemo što više. Deca iz rukometne škole su veoma talentovana, obilazimo ih redovno na treninzima i gledamo kako napreduju, a činjenica da sam im jedan od idola me čini ponosnom i tera da što više radim i napredujem", rekla je Teodora Veličković, a Miloš se nadovezao:

"Čuo sam da se mladi ugledaju na nas i izuzetno mi je drago. Svakog dana se trudim da budem što bolji i budem primer budućim generacijama, kako igrama i ponašanjem na terenu, tako i van njega, što jedan od osnovnih postulata sporta", zaključio je Barudžić.


tagovi

RK Radnički KragujevacARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara