Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Najubedljivija pobeda Novog Beograda u Ligi šampiona – 17 golova i 10 strelaca, Šušiašvili zakopao svoje

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 17:03

Dinamo Tbilisi doživeo šesti poraz u grupnoj fazi - 17:8

Došao je Dinamo Tbilisi kao poručen Novom Beogradu pred završni turnir Kupa i bitku za prvi ovosezonski trofej. Četa Vladimira Vujasinovića iskalila je bes zbog dva vezana neuspeha u Ligi šampiona – poraz u Budimpešti, pa remi sa Brešom – i u Gruziji stigla do najubedljivijeg trijumfa u društvu najboljih – 17:8 (5:2, 3:2, 5:2, 4:2).

Nije Dinamo Tbilisi liga Novog Beograda, topovsko je meso u grupi A i Gruzini će svima poslužiti za popravljanje gol-razlike, tako da dominacija Dušana Mandića, Nikole Jakšića i drugova zapravo ne govori mnogo toga o snazi Novog Beograda u ovom trenutku. Ali, definitivno može da raduje Vujasinovića izdanje njegovog tima, jer je prebrodio rezultatsku mini-krizu.

Izabrane vesti

Novi Beograd ne mora da bude u „zoni četiri“ po završetku ligaškog dela Lige šampiona kako bi se našao na Fajnal-ejtu – takve su propozicije LEN-a, koji je poznat po kontroverznim odlukama – ali to jeste cilj ekipe sa bazena „11. april“. Želi Novi Beograd da opravda učešće na završnom turniru, ali i zvanje drim-tima koje mu je priheftano još pre početka sezone, kada su se svetske zvezde sjatile u klub. Trijumfom u Tbilisiju ušao je Novi Beograd među „zonu ćetiri“ i bodovno se izjednačio sa Barselonetom i Ferencvarošem.

Imao je Novi Beograd u prestonici Gruzije šuterski trening. Na vetrometini su bili golmani Irakli Razmadze i Đorđi Gvetadze. Iskusili su kako je to kada stoje pred jednim od šuterski najpotentnijih evropskih timova. Raspucavali su se Vujasinovićevi izabranici, a prednjačio je Angelos Vlahopulos. Otišao je Grk u minus fazu i dobro mu je došao Dinamo da povrati samopouzdanje. Otvorio je Vlahopulos rivala, na prepoznatljiv način digao se sa šest metara, pocepao mrežu i najavio kanonadu.

Proveo se Dinamo Tbilisi protiv Novog Beograda kao i većina srpskih ekipa – potrajao je do poluvremena. I to zahvaljujući dobroj drugoj deonici u kojoj je koliko-toliko uspeo da se nosi sa favorizovanim protivnikom. Andrija Bitadze, nekadašnji igrač Crvene zvezde, je na liniji od dva metra zadavao probleme čuvarima. Postigao je dva gola i uz Valika Dadvanija bio najveća pretnja po Novi Beograd.

Krenuo je goste šut na vreme, bio je to onaj dan kada svima sve ide od ruke. Izuzetak je Viktor Rašović koga lopta nije slušala. Redom su se vaterpolisti Novog Beograda upisivali na semaforu, a navijači su pozdravili prvi gol Nike Šušiašvilija, prvotimca Beograđana, koji je ponikao u Dinamo Tbilisiju. Gruzin je uz Angelosa Vlahopulosa bio najefikasniji igrač sa tri gola, dok su kod domaćina po dva postigli Dušan Vasić, Andrija Bitadze i Valiko Dadvani.

VATERPOLO LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO

GRUPA A

Utorak

Barseloneta - Radnički 13:7

Ferencvaroš - Jadran Split 14:8

Breša - Olimpijakos 8:7

Sreda

Dinamo Tbilisi - Novi Beograd 8:17


GRUPA B

Sreda

19.00: (1.10) Marselj (13.0) Špandau (9.00)

19.00: (1.45) Jug (8.00) OSC Budimpešta (3.60)

19.00: (1.72) Hanover (hen 7.5) Pro Reko (2.00)

19.00: (3.60) Steaua (8.00) Crvena zvezda (1.45)




tagovi

VK Novi BeogradVK Dinamo TbilisiLiga šampiona u vaterpoluAngelos VlahopulosDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara