Pavel Zatorski (©FIVB)
Pavel Zatorski (©FIVB)

Ne viđa se često ovako nešto - libero MVP Lige nacija

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.07.23. | 22:40

Pavel Zatorski proglašen za najboljeg igrača na završnom turniru

Na kraju svakog takmičenja obično u centru pažnje budu igrači koji su žestoki napadači i osvajaju veliki broj poena, eventualno dizači koji sjajno razigraju šampionski tim. Ali, ovog puta nije bilo tako. Za najboljeg odbojkaša završnog turnira Lige nacija proglašen je libero Pavel Zatorski.

On se pridružio na MVP listi u komercijalnom takmičenju Maksimu Mihajlovu, Metu Andersonu, Valasu De Souzi, Bartošu Kureku i Ervinu Ngapetu.

Izabrane vesti

Pored toga što je proglašen za MVP, Zatorski je naravno i najbolji libero takmičenja. U idealnoj postavi su još primači servisa Aleksander Šlivka (Poljska) i Juki Išikava (Japan), korektor Lukaš Kačmarek (Poljska), srednji blokeri Dejvid Smit (SAD) i Jakub Kohanovski (Poljska), kao i dizač Majk Kristenson (SAD).

Svi igrači iz idealne postave su dobili po 10.000 dolara, a MVP je nagrađen sa 30.000 dolara.

Kad su timske nagrade u pitanju - Poljska je osvojila milion dolara, Amerika upola manje - 500 hiljada, a Japan 300 hiljada.

Amerika je dobila i nagradu za fer-plej, koju je namenjena ekipi sa najviše zelenih kartona (dodeljuju se igračima koji sami priznaju grešku). Uručen im je ček od 30 hiljada dolara.


tagovi

Liga nacija za odbojkašePavel ZatorskiMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara