Odbojkaši Fridrihshafena (©CEV)
Odbojkaši Fridrihshafena (©CEV)

Nedeljković i Peković idu po ulaznicu za četvrtfinale, težak posao za Kovačevića

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 12:36

Nemački tim u gostima slavio maksimalnim rezultatom, pa ima lepu priliku da overi prolaz večeras na domaćem terenu

Ogroman korak ka četvrtfinalu Lige šampiona odbojkaši Fridrihshafena napravili su već u prvom meču plej-ofa. Na gostujućem terenu su ostvarili maksimalnu pobedu protiv Tura, pa danas imaju lepu priliku kod kuće da overe prolaz u narednu fazu takmičenja (20 časova, Arena Sport 7).

Francuskom predstavniku se otvara šansa za prolaz samo ukoliko trijumfuje 3:0 ili 3:1, jer bi se u tom slučaju igrao zlatni set. Nemačkoj ekipi za koju igraju srpski reprezentativci Nikola Peković i Aleksandar Nedeljković su potrebna dva seta da i zvanično uđe u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Već je poznato da će pobednik dvomeča Tur - Fridrihshafen u četvrtfinalu igrati sa poljskim Jastrežebskim, koji je zahvaljujući osvojenom prvom mestu izbegao utakmice u razigravanju i otišao direktno u narednu rundu.

Večerašnji program otvaraju Zaksa i Aluron Varta, dve poljske ekipe koje se sastaju od 18 časova. Dvostruki uzastopni šampion Evrope je baš kao Fridrihshafen, pobedio u prvom meču na gostovanju 3:0, pa ga sada čeka nešto lakši deo posla.

Aluron Varta za koju igra Uroš Kovačević može da prođe dalje samo ukoliko slavi 3:0 ili 3:1, a onda i dobije zlatni set. Zaksu dva osvojena seta vode u četvrtfinale Lige šampione na megdan italijanskom Trentinu.

Samo jedan četvrtfinalista neće biti poznat posle večerašnjih mečeva jer se tek prvi put sastaju Berlin i Zirat Bank. Njihov prvi susret je bio otkazan zbog teških zemljotresa u Turskoj i Siriji, pa će se malo duže čekati konačan ishod.

Pobednik tog dvomeča u četvrtfinalu igra sa italijanskom Peruđom. Jedan četvrtfinalni par je već poznat, u pitanju je Halkbank Ankara - Lube Ćivitanova.

PLEJ-OF CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

18.00: (1,27) Zaksa - Aluron Varta (3,40)

19.30: (1,70) Berlin - Zirat Bank (2,03)

20.00: (1,55) Fridrihshafen - Tur (2,29)

Četvrtfinala

Halkbank Ankara - Lube Ćivitanova

Trentino - Aluron Varta/Zaksa

Peruđa - Zirat Bank Ankara/Berlin

Jastrežebski - Tur/Fridrihshafen

***kvote su podložne promenama


tagovi

CEV Liga šampionaNikola PekovićAleksandar NedeljkovićUroš KovačevićOK FridrihshafenOK Aluron VartaOK Zaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara