"Najbolji na svetu: Riči Mekou i Olbleksi"
"Najbolji na svetu: Riči Mekou i Olbleksi"

Nema im ravnih: Olbleksi pregazili Australiju za titulu prvaka sveta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.15. | 19:40

Sjajni Novozelanđani savladali u finalu velike rivale sa 34:17 i zasluženo poneli epitet najbolje svetske nacije u ragbiju

Najbolji na svetu: Riči Mekou i Olbleksi

Ragbisiti Novog Zelanda su novi-stari šampioni sveta nakon što su izdržali pritisak velikog rivala Australije u drugom poluvremenu i slavili sa 34:17 u velikom finalu Svetskog kupa na londonskom Tvikenhajmu.

Izabrane vesti

Olbleksi su tako odbranili titulu planetarnog prvaka, a eseji Nehe Milner-Skudera i Ma Nonua krajem prvog i početkom drugog poluvremena, kao i precizni šutevi Dena Kartera iz kazni, omogućili su Novozelanđanima ubedljivu prednost.

Ali nakon vođstva favorizovanog tima od 21:3 početkom drugog dela, Australija se nije predala, vratila se u meč sjajnom serijom poena, zahvaljujući i isključenju na deset minuta Bena Smita a nakon nepropisnog starta na Druu Mičelu.

Dok je Smit okajavao grehe na klupi, eseji Dejvida Pokoka i Tevite Kuridranija približili su Australiju na samo četiri poena zaostatka velikom rivalu 21:16. Mnogi su u tim trenucima pomislili da se sprema veliko čudo, ali... 

Preterano istrošeni Springboksi nisu imali snage za konačan udarac u finišu meča. Karter je pogodio drop-gol i kaznu, a esej Bodena Bereta dva minuta pre kraja i definitvno je označio početak slavlja najbolje ragbi nacije svih vremena.

Novozelanđani su se večeras okitili u Londonu trećom titulom ragbi šampiona sveta u istoriji, a prelepo finale pred 80.000 gledalaca na Tvikenhajmu je kruna sjajnog turnira koji smo gledali u proteklih mesec i po dana.

Ragbi je definitivno sport u ekspanziji i jasno je daće naredni šampionat planete u Japanu 2019. još više pomeriti granice i postaviti rekorde. 

U penziju sa titulom: Den Karter

Otvorio vrata uspeha: Esej Nonua

Razočarani ragbista Australije


NOVI ZELAND 34 (16)

Eseji: Milner-Skuder, Nonu, Beret; Pretvaranja: Karter (2); Kazne: Karter (4) Drop-gol: Karter

AUSTRALIJA 17 (3)

Eseji: Pokok, Kuridrani; Pretvaranja: Foli (2) Kazna: Polard.


Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Svetski kupRiči MekouRagbiNovi ZelandAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara