Milica Medved i Branka Tica (©MN Press)
Milica Medved i Branka Tica (©MN Press)

Nema problema za Jedinstvo kad Tica visoko leti, brojala čak do 30

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 21:42

Sigurne pobede Jedinstva, TENT-a i Inđije

Još nije matematički potvrđena prva pozicija, ali Jedinstvo je veoma blizu overe posle večerašnje pobede protiv Uba - 3:1 (25:19, 22:25, 25:22, 25:21).

Pazovčanke sada imaju skor 19-1 na vrhu, a može eventualno da ih preskoči samo TENT koji je na učinku 17-3. Ali, do toga može da dođe samo ako Obrenovčanke zabeleže dva ubedljiva trijumfa, a Cakovićeva četa izgubi poslednje dve utakmica bez osvojenog boda.

Izabrane vesti

Čini se ipak da je takav rasplet nemoguća misija, što zbog kvaliteta koji ima Jedinstvo, što zbog lakšeg rasporeda - poslednja dva protivnika aktuelnih šampionki su Omladinac i Partizan.

Zapravo verovatno presudan korak ka ulasku u plej-of sa vrha ekipa iz Pazove je napravila kada je u sredu pobedila TENT, a sada je samo potvrdila da je na dobrom putu da ostvari cilj.

Kada Branka Tica visoko leti, kao što je to bio slučaj večeras - onda nema problema za Jedinstvo. Mlada igračica je zabeležila čak 30 poena od čega 25 iz napada (48-25, 52 odsto), četiri iz bloka i jedan sa servis linije. Treba pomenuti i da je Tica samo jednom pogrešila u napadu, a da nijednom nije izblokirana. Još jedna sjajna partija...

Tamara Miljević je bila zapažena takođe, a osvojila je 16 poena. Minja Osmajić se vratila na nivo koji se od nje i očekuje - 15 poena, napad 16-9, šest blokova.

Ubljanke su se najviše oslonile na Kubanku Anet Barbaru Benitez koja je upisala 25 poena. Najveća pomoć stigla joj je od Anđelke Novosel - 16 poena. Sve ostale igračice bile su daleko ispod nivoa koji je potreban da bi se dobio aktuelni šampion.

Danas su pobede ostvarile i ekipe Partizana, TENT-a i Inđije. Klek je posle poraza od ekipe Nikole Jerkovića napravio još jedan korak ka ispadanju i čini se da se sa dna neće pomeriti. Ostala su da se odigraju još dva kola do kraja ligaškog dela.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

20. kolo

Spartak - Železničar 0:3

Subota

Partizan - Omladinac 3:0

Ub - Jedinstvo 1:3

Inđija - Klek 3:0

TENT - Srem 3:1

Nedelja

15.00: Radnički - Crvena zvezda


tagovi

Superliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK UbOK Tent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara