Nemanja Peštić (©RK Partizan)
Nemanja Peštić (©RK Partizan)

Nemanja Peštić peto pojačanje Partizana

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 11:13

Doskorašnji rukometaš Sloge iz Doboja nova akvizicija kluba iz Humske

Crno-beli prave mlad tim za narednu sezonu. Stigao je trener Đorđe Ćirković, a za njim i petorica novajlija. Partizan je predstavio golmana Dimitrija Jelića (Crvena zvezda), bekove Nikolu Kovačevića (Vojvodina) i Luku Barjaktarovića (Sloboda Tuzla) i grčkog pivomtena Jorgosa Markatatosa (Dukas), a peto pojačenje je levi bek Nemanja Peštić, doskorašnji rukometaš Sloge iz Doboja. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim vicešampionom.

Rukometaš rođen u Brčkom, pre tri godine je skrenuo pažnju, kada je bio na meti Barselone. Boravio je u slavnom klubu, trenirao u Blaugrani, ali nije došlo do potpisivanja ugovora sa evropskm džinom. Ima 21 godinu, visok je 198 centimetara.

Izabrane vesti

Crno-beli su ovog leta osim ove petorice rukometaša doveli i dvojicu mladih Crnogoraca, Janka Kustudića i Đorđa Šljukića.

Partizan u novu sezonu ulazi u znatno promenjenom sastavu. Crno-beli tabor su napustili levi bekovi Stefan Petrić (Vardar), Nemanja Milovanović, golman Andrej Trnavac (Vojvodina) i dvojica pivotmena, Vuk Lazović i Martin Varga (Slovan Ljubljana). Višemesečnu pauzu zbog operacije ligamenta kolena čeka kapitena Nikolu Zečevića.

Od igrača koji su bili nosici igre prošle sezone ostali su desni bek Uroš Kojadinović, pivotmen Ivan Mićić i novi kapiten, levo krilo Mladen Šotić, dok se mnogo očekuje od srednjeg beka Veljka Popovića.

Naredne sezone Partizan čeka i obaveze u Evropi u EHF kupu, a rival u drugom kolu je bolji iz dvomeča grčkog Diomidisa i islandskog Hafnarfjerdura.



tagovi

RK PartizanARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara