Gergo Zalanki (©MN Press)
Gergo Zalanki (©MN Press)

Nepobedivi! Tripleta za tripletom, Pro Reko ostavio srpski kvartet bez trofeja u Superkupu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 22:58

Vašaš položio oružje pred slavnim italijanskim klubom

Nema im ravnih već tri godine. Nepobedivi su! Nova sezona, stara priča: prvi evropski trofej završio je u vitrinama Pro Reka.

Za tri godine u svetu se promenilo štošta. U vatrepolu - ništa. Obrni-okreni slavnom italijanskom klubu niko ne može da se suprotstavi, nema junaka koji bi ga bacio na pleća i prekinuo tiraniju u evropskim okvirima. Tri godine uzastopce Pro Reko je podizao pehar Lige šampiona u Beogradu, izjednačio je rekord zagrebačke Mladosti i celokupnu špriču završio trećim trofejem Superkupa. Nova žrtva je Vašaš - 18:10.

Izabrane vesti

Prortivnicu u borbi za pehar Superkupa se smenjuju, ali slika se ponavlja. Solnok nije bio ni blizu, Sabadelj se takođe proveo kao bos po trnju. Vašašu su još i davane najveće šanse da pomrsi konce najuspešnijem vaterpolo kolektivu u ovom veku, ali potonuo je osvajač Kupa Evrope već na poluvremenu.  

Pro Reku nema ravnog, nedodirljiv je od dolaska Sandra Sukna. Uspostavio je dominaciju i pre no što je Hrvat seo na klupu, međutim, u prethodne dve godine samo je jedanput zaista bio ugrožen u velikim finalima. Novi Beograd bio je najbliži da mu u Ligi šampiona smakne krunu, pao je na penale i slavni italijanski klub se nahranio samopouzdanje, postao toliko veliki u protivničkim očima da sada svi pomalo zaziru.  

Nije bilo Aleksandra Ivovića, kapiten je odsutan duži vremenski period.Nije bilo ni Frančeska di Fulvija, jednog od najboljih šutera današnjice, a opet je Pro Reko bez dve bitne karike bio silan. Neukrotiv. Gergo Zalanki i Đakomo Kanela su napunili mrežu Vašaša do vrha! Obojica su u šest navrata tresli mrežu, postigli dve trećine golova svog tima i bili efikasniji od čitavog mađarskog.  

Igrali su sami protiv svih i pronalazili rešenja u završnici akcija. Povremeno se činilo kao da ne mogu da promaše. Bilo je sve gotovo do poluvremena, Pro Reko je zahvaljujući mađarskom bombarderu i italijanskom asu stekao veliki kapital, a bitnu rolu imali su i centri Ben Halok i Konstantinos Kakaris, koji je u Italiji osvojio prvi trofej. Nije se načekao od odlaska iz duvbrovačkog Juga.  

Srpska kolonija iz Vašaša ostala je bez trofeja. Slobodan Nikić nije uspeo da nadmudri Sandra Sukna i njegov tim zvezda, a među najboljima u mađarskoj ekipi bio je Sava Ranđelović. Srpski bek je tri puta tresao mrežu, uz Batorija bio najefikasniji, dok se Strahinja Rašović jednom upisao na semaforu. Nikola Dedović nije bio strelac.


tagovi

Pro RekoVašašGergo ZalankiĐakomo KanelaStrahinja RašovićNikola DedovićSava RanđelovićSlobodan NikićSandro Sukno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara