Nepristojna ponuda teška sto miliona dolara

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 16:06

WBC šampion Dionte Vajlder je, po svemu sudeći, pred dogovorom sa striming kompanijom iz Engleske koja mu zazuvrat traži da mu organizuje naredna tri meča - sa Dominikom Brizilom, Entonijem Džošuom i po svemu sudeći Tajsonom Fjurijem ili Vladimirom Kličkom. Šou može da počne!

Jedan od tri bokserska teškaša oko kojih se sve vrti u poslednjih nekoliko godina, Dionte Vajlder (ostala dvojica su Entoni Džošua i Tajson Fjuri) dobio je ponudu iz snova koja bi mogla da dovede do zaista zanimljivih i dugoočekivanih borbi u narednom periodu.

Naime, vlasnik WBC pojasa kojeg je nedavno na jadvite jade odbranio od "Kralja Cigana" Tajsona Fjurija, dobio je "nepristojnu ponudu" tešku čak sto miliona dolara od kompanije DAZN koja se bavi video strimovanjem sportskih sadržaja. U pitanju je firma iz Engleske koja za tu gomilu zelembaća zauzvrat traži da ona organizuje tri naredne borbe Bronzanog Bombardera. Te valja očekivati da ukrsti rukavice sa Entonijem Džošuom, a moguće i ponovo sa Fjurijem, mada je odnedavno i mlađi Kličko, Vladimir, najavio povratak u ring tako da su mnoge karte na stolu. Pre toga će Vajlderu na put stati Dominik Brizil, sunarodnik koji je u 21 profi borbi zabeležio 18 nokauta i samo jedan poraz koji mu je, takođe prekidom pre poslednjeg gonga naneo Džošua pre tri godine u Londonu.

Izabrane vesti

Džošua je 2016. nokautirao Brizila

Pošto je u pitanju zaista velika lova, očekuje sa da Vajlder stavi paraf na ugovor i krene sa odbranom trona koji je ljubomorno čuvao uglavnom izbegavajući najjače protivnike. Prvi put kada je naleteo na ozbiljnog oponente, to jes Kralja Cigana, loše se proveo i od poraza ga je spasao samo jedan udarac koji je nakratko oborio Fjurija pri kraju meča. Amerikanac je očigledno shvatio da nikada neće dobiti poštovanje navijača dok bude tako radio te mu sledi paklen period. Pobedio ili izgubio na njegovom kontu će se naći čak sto miliona dolara. Nije loše za nekada siromašnog momka iz ruralne Alabame.

FOTO: Reuters


tagovi

boksDionte VajlderEntoni Džošuaborilačke veštineborilački sportoviTajson Fjuri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara