(©CEV)
(©CEV)

Nezaustavljiva Tijana Bošković! I kad niko nije verovao - ona jeste...

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.02.24. | 22:30

Ezačibaši ide u polufinale Lige šampiona, kraj za Skandići i Maju Ognjenović

San o osvajanju prve Lige šampiona i dalje živi... I kada nikome u ekipi nije išlo, Tijana Bošković je verovala u pobedu. Ponela je najbolja igračica sveta sav teret na leđima i dovukla Ezačibaši do polufinala elitnog klupskog takmičenja. Samim tim je odsvirala kraj za Maju Ognjenović, koja je sa Skandićijem večeras uzela dva seta, ali više od toga nije mogla. Na semaforu je posle pet setova pisalo 3:2 za goste - 27:25, 20:25, 18:25, 25:22, 15:12.

Ezačibaši je pobedio prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona, ali je bilo evidentno da Skandići može da odigra mnogo bolje nego što je to bio slučaj pre nedelju dana... Očekivala se reakcija italijanskog tima, koji je već dobio dva meča u grupnoj fazi protiv istog rivala i definitivno se znalo da ima kvalitet da se suprostavi svetskom prvaku. Ponovo se vodila velika borba, a i ovog puta prevagu je napravila Tijana Bošković sa 29 poena.

Izabrane vesti

U prvom setu Barbolinijeve devojke nisu iskoristile visoku razliku koju su izgradile, posustale su u završnici, posebno su zakazale u napadu kad se lomilo i dozvolile su Turkinjama da povedu - 27:25. Ipak, u naredna dva seta je Skandići bio mnogo sigurniji na terenu. Imao je bolji servis, prilično dominantniji blok i popravio je realizaciju napada. Sve to je donelo Maji Ognjenović i drugaricama vođstvo 2:1.

U četvrtom činu je Ezačibaši bio sateran uza zid - osvajanjem tog perioda Skandići je završavao posao. Antropove u prvom delu meča nije bilo nigde, a onda se u ovom setu uključila. Slala je bombe sa servis linije, bila uspešnija nego ranije u napadu i italijanski sastav je na njenim krilima gradio prednost. Sjajno su igrale Hejli Vašington i Ana Karolina Da Silva, a dobro im se suprostavljala raspoložena Tijana Bošković. U završnici su sve razigranije bile Žu Ting i Brit Herbots... Ezačibaši je teško dolazio do idealnog prijema, samim tim je bila otežana organizacija napada, a i osvajanje poena. Ipak, kada je delovalo da Italijanke sigurno prolaze, Tijana je ubacila u još veću brzinu. Bila je nezaustavljiva i uspela da je uradi ono što je želela - donela je izjednačenje 2:2.

Dobila je Boškovićeva podršku i saigračica u najvažnijim trenucima. Ulasci Elif Šahin i Jovane Stevanović pokazali su se kao pravi dobitak... Prošla je važnu loptu i Irina Voronkova, postavila i blok... Antropova je učinila i peti set neizvesnim, ali je Ezačibaši ipak na vreme izgradio veliku prednost, koju nije prokockao.

Tijana je junak - osvojila je 29 poena (50-26 napad, dva bloka, jedan as) i pokazala ponovo šta predstavlja u svetskoj i evropskoj odbojci... Aleksa Grej je stala na 12, a Šinejd Džek Kisal na deset. Jovana Stevanović je učestvovala u pobedi sa šest poena (napad 7-5, jedan blok). U poraženom taboru Žu Ting i Ekatarina Antropova su zabeležile po 19 poena. Maja Ognjenović imala je dva as servisa.

U polufinalu će Ezačibaši igrati sa boljim iz duela Vakifbank - Koneljano. Drugi par čine Fenerbahče i pobednik dvomeča LKS Lođ - Vero Volej Milano.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

ČETVRTFINALE

Fenerbahče - Štutgart 3:1 (prvi meč 2:3)

Skandići - Ezačibaši 2:3 (prvi meč 2:3)

Četvrtak

Vero Volej Milano - LKS Lođ (prvi meč 3:1)

Koneljano - Vakifbank (prvi meč 3:1)

POLUFINALE

Vakifbank/Koneljano - Ezačibaši

LKS Lođ/Vero Volej Milano - Fenerbahče


tagovi

ŽOK SkandićiCEV Liga šampionaEzačibašiTijana BoškovićMaja OgnjenovićJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara