©AFP
©AFP

NHL objavila plan nastavka sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 10:17

Igraće se u dva grada, 24 klubova nastavlja takmičenje...

Najjača hokejaška liga na svetu objavila je ohrabrujuće planove o završetku sezone, a sve u procesu povratka profesionalnog sporta u Severnoj Americi.

A planovi su obilni i komplikovani, ali takva je i trenutna situacija u svetu. U svakom slučaju, osnovno je da neće biti nastavka regularnog dela sezone, već se ide odmah na plej-of u kojem će učestvovati 24 tima. A to ujedno znači da ih je sedam otpalo (Bafalo, Nju Džersi, Devils, Anahajm, Los Anđeles, San Hoze, Otava i Detroit), te je za njih sezona gotova. Doigravanje će se održati u dva grada, po jedan za Istočnu i Zapadnu konferenciju.

Izabrane vesti

Po četiri najbolja tima iz konferencija će biti slobodni u kvalifikacijama, ali će odigrati po jednu međusobnu utakmicu ne bi li se odredila prva četiri nosioca za plej-of. Na Istoku su to Boston, Tampa Bej, Vašington i Filadelfija, a na Zapadu Sent Luis, Kolorado, Las Vegas i Dalas.

Kvalifikaciona runda se igra do tri pobede u seriji, finala konferenica i lige na pet. Na Istoku su određeni sledeći parovi za kvalifikacije: Pitsburg - Montreal, Karolina - NY Rendžers, NY Ajlanders - Florida, Toronto - Kolumbus. A na Zapadu: Edmonton - Čikago, Nešvil - Arizona, Vankuver - Minesota, Kalgari - Vinipeg.

Plan je tu, ali ništa još nije sigurno. Datumi eventualnog povratka NHL- još nisu fiksirani, ali se već zna da će se ekipe vratiti treninzima sredinom jula. Liga je prekinuta još 12. marta, što znači da neće biti odigrano čak 189 mečeva iz regularnog dela sezone.


tagovi

NHL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara